În urmă cu trei ani, în 2016, olandezul a mai făcut o victimă la Iași. In urma investigațiilor făcute de jurnaliștii de la Bună Ziua Iași au descoperit că olandezul a „vânat” nestingherit prin Iași, în iunie 2016. Cel mai șocant este că  deși a fost surprins de camerele de luat vedere, ca în cazul de la Dâmbovița, atunci autoritățile nu au fost capabile se îl identifice.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au cerut câteva informații de la, vrând sa afle dacă olandezul este bănuit de vreo fapta care s-ar fi petrecut pe raza județului Iași. „În perioada 13-16 iunie 2016 au fost semnalate 8 cazuri de dispariție a unor minori. Șapte dintre aceștia au fugit din centrele de plasament, iar o minora a plecat din Iași la Botoșani, la prietenul ei. Toți au fost găsiți si au declarat ca nu au fost victime ale unor infracțiuni”, au transmis reprezentanții IPJ Iași prin purtătorul de cuvânt, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Politie Județean (IPJ) Iașii.

Cu toate acestea, autoritățile nu au menționat un al 9-lea caz de dispariție. Pe cel care, dacă atunci ar fi fost rezolvat, tragedia din Dâmbovița nu ar mai fi avut loc. În data de 15 iunie 2016, doi părinți din Horlești, județul Iași, cereau disperați ajutorul polițiștilor spunând ca fiica lor minora a fost luata din fata casei de un necunoscut, dusa pe un câmp și agresată sexual. Atunci, in 2016, a fost deschis un dosar penal si s-au făcut verificări. Agresorul nu a fost prins si totul are o explicație. Oricât de repede s-ar fi mișcat polițiștii ieșeni, nu l-ar fi putut identifica si prinde pe suspect. Motivul? Pe data de 16 iunie plecase din Iașii si din tara.

Fetița, care se afla la un magazin situat la 300 de metri de casă, a fost ademenită de olandez cu gumă de mestecat. Acesta a dus-o pe un câmp de la marginea satului și a început să o mângâie în zonele intime. Copila a început să țipe din toate puterile, iar olandezul, cel mai probabil din cauză că s-a speriat, a dus fetița acasă, înapoi în sat. Părinții deja alertaseră autoritățile, după ce o vecină le-a povestit cp micuța s-a urcat la un străin în mașină.

Autoritățile au demarat o anchetă complexă, dar nu l-au putut identifica pe individ deoarece, precum în cazul Adrianei, la o zi după ce a încălcat legea, olandezul psihopat a plecat din România, scrie sursa citată.