O nouă descoperire i-a uimit pe oamenii de știință. Este vorba despre descoperirea unui palat vechi, construit în urmă cu aproape patru milenii. Acesta a fost identificat în bazinul unui rezervor din Kurdistanul irakian datorită unei lungi secete, a anunţat, joi, Universitatea din Tübingen, Germania, informează Agerpres.

Descoperirea a fost făcută de o echipă comună de arheologi germani și kurzi. Edificiul se întinde pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi și a făcut parte din Regatul Mitanni, un stat străvechi al hurienilor în nordul Siriei şi sud-estul Anatoliei.

„Am săpat cât de repede am putut”, a declarat Ivana Puljiz, arheolog de la Universitatea din Tübingen. 

„Pe măsură ce nivelul apei a crescut, clădirea a dispărut din nou complet. A fost o senzaţie arheologică.”, a spus Puljiz, explicând că astfel de picturi sunt găsite foarte rar.

În interiorul clădirii au fost găsite şi zece texte cu scriere cuneiformă. Unul dintre ele arăta că palatul a fost la un moment dat parte a vechiului oraş Zachiku, a mai spus Puljiz. Pentru următorii ani, oamenii de știință vor fi ocupați cu studiul în amănunt a noii descoperiri.