Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ NAȚIONALĂ: VERDEAȚA României va dispărea! PĂDURILE țării sunt în PERICOL! Reacția autorităților este HALUCINANTĂ!
ALERTĂ NAȚIONALĂ: VERDEAȚA României va dispărea! PĂDURILE țării sunt în PERICOL! Reacția autorităților este HALUCINANTĂ!

ALERTĂ NAȚIONALĂ: VERDEAȚA României va dispărea! PĂDURILE țării sunt în PERICOL! Reacția autorităților este HALUCINANTĂ!

Pădurile din România vor ajunge pe cale de dispariție. Localități întregi au rămas fără pădurile lor. Reacția autorităților le întrece pe toate.

Pădurile din România nu mai au viață lungă! Viteza alarmantă cu care dispar hectare de pădure din țară face ca viitorul generațiilor următoare să fie complet nesigur.

În România, aproximativ 3 hectare de pădure sunt defrișate în fiecare oră. Aceasta este estimarea tragică la care s-a ajuns! Cu toate acestea, o localitate din România depășește acest record. Hoții de lemn au pus la pământ întreaga pădure în doar câteva luni.

Autoritățile nu au făcut altceva decât să constate dezastrul. Din pădurea de 500 de hectare, au mai rămas doar câțiva copaci în picioare, iar restul numai cioturi. Pădurea din localitatea Grajduri nu este păzită de nimeni.

Cu toate că este o proprietate privată, mulți dintre proprietari nu mai trăiesc: „E foarte trist, până la urmă noi plătim impozit, suntem proprietari. Eu am un hectar şi zece prăjini pe dealul ăla, toată e tăiată. Nu am luat un lemn!”, se plânge un localnic.

Reprezentanții Gărzii Forestiere au făcut verificări de 4 ori în ultimul an, dar nu au reușit să facă nimic. Autoritățile cred că pădurea ar putea fi salvată doar dacă ar trece în administrarea Ocolului Silvic.

„În urma acestor controale s-a constatat un volum de 1300 de metri cubi şi însumând o valoare 1 milion 500 de mii de lei. Pentru a se asigura paza, este necesară aplicarea prevederilor din Ocolul Silvic ceea ce în prezent este demarată o acţiune.”, afirmă Robert Pintilescu, consilier al Gărzii Forestiere Suceava.

Cu toate acestea, autoritățile anunță că au depistat câțiva hoți de lemn pe care i-ar fi sancționat conform legii, informează Antena 1.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: