Evenimentul Zilei > Actualitate > Pacient depistat pozitiv cu coronavirus, la Spitalul Obregia. Zeci de cadre medicale, în izolare
Pacient depistat pozitiv cu coronavirus, la Spitalul Obregia. Zeci de cadre medicale, în izolare

Pacient depistat pozitiv cu coronavirus, la Spitalul Obregia. Zeci de cadre medicale, în izolare

Un pacient care a ajuns la Spitalul Obregia din București (Secția Psihiatrie), în data de 19 martie, a fost depistat cu noul virus Covid-19, însă rezultatul testului a venit abia miercuri, 25 martie. Ca urmare, 70 de cadre medicale au fost puse în izolare.

După ce pacientul a făcut febră, medicii au decis ca acestuia să i se facă testul pentru coronavirus. Rezultatele, însă, au venit abia astăzi, după 6 zile de la internarea acestuia.

În tot acest timp, cadrele medicale nu au știut dacă pacientul are sau nu virusul Covid-19, deși acesta a intrat în contact cu mai mulți doctori ai spitalului, cu 70 mai exact. Toți aceștia sunt acum în autoizolare.

De asemenea, pacientul infectat a stat în aceste zile alături de alți 15 pacienți. Dacă aceștia sau medicii cu care a intrat în contact vor avea simptome, atunci vor fi și ei testați. Până atunci, vor rămâne în izolare timp de 14 zile. Pacientul depistat pozitiv a fost transferat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, unde primește tratamentul necesar.