Evenimentul Zilei > Actualitate > Pablo Escobar de Anglia. Tentativa eșuată a unui român de a deveni noul lord al drogurilor
Pablo Escobar de Anglia. Tentativa eșuată a unui român de a deveni noul lord al drogurilor

Pablo Escobar de Anglia. Tentativa eșuată a unui român de a deveni noul lord al drogurilor

Un șofer român de TIR își va petrece următorii 8 ani în închisoare după ce a fost prins încercând să introducă droguri în Marea Britanie. Valoarea de piaţă a drogurilor este estimată la 1.7 milioane de lire sterline.

G.H, în vârstă de 42 de ani, a fost prins în timp ce încerca să livreze marfă pentru o firmă italiană în Marea Britanie.

În timpul unui control de rutină la Portsmouth, autoritățile au observat că în cabina șoferului căptușeala era desprinsă. La o verificare mai amănunțită, aceștia au descoperit o „captură” impresionantă: un pachet sigilat care conținea 21 kg de cocaină, scrie gazetaromana.co.uk.

„Vehiculul ne-a ridicat suspiciuni înainte de a intra în Marea Britanie și am reușit să îl interceptăm înainte de a aduce o astfel de substanță pe piața drogurilor din Regatul Unit”, a spus investigatorul Julian Harriman, de la Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității din Marea Britanie.

Avocatul lui Hapău a spus că românul regretă foarte mult ce s-a întâmplat. „A fost cea mai mare greșeală din viața lui”, a declarat Thomas Horder.

Șoferul de TIR a fost condamnat, săptămana trecută, la 8 ani de închisoare.