Evenimentul Zilei > Actualitate > Sute de oameni în alertă din cauza unui presupus OZN. Vezi imaginile | VIDEO
Sute de oameni în alertă din cauza unui presupus OZN. Vezi imaginile | VIDEO

Sute de oameni în alertă din cauza unui presupus OZN. Vezi imaginile | VIDEO

OZN-ul a putut fi văzut pe cer timp de 40 de secunde.

Sute de israelieni au sunat la poliţie joi seara, afirmând că au văzut un OZN la nord de graniţa cu Libanul în jurul orei locale 21:00. Un mic obiect luminos a fost observat de asemenea de către locuitorii din teritoriile palestiniene, fiind văzut survolând Înălţimea Golan şi Galilea de Vest, relatează postul de radio Kol Israel.

Obiectul Zburător Neindentificat, amintind de o cometă şi care distribuia o lumină strălucitoare, a zburat la o altitudine mare şi a putut fi văzut între 10 şi 40 de secunde.

Reprezentanţi ai armatei israeliene au specificat, în acest context, că nicio o acţiune a forţelor aeriene nu a avut loc în zona respectivă în timpul orar amintit.

Autorităţile confirmă prezenţa OZN-ului
Preşedintele Societăţii astronomice israeliene a declarat la rândul său că obiectul s-a aflat în spaţiul aerian al Libanului la o altitudine de aproximativ 80 de kilometri.

Potrivit directorului unui observator din centrul Israelului, astronomii de aici au observat şi ei obiectul şi, în opinia lor, acesta nu a fost un meteorit.

„Arăta ca un corp mic, apoi a început să se mărească şi să facă mişcări în spirale, iar după aceea a dispărut după nori", a spus el.

Canalul doi al televiziunii israeliene a relatat că informaţii cu privire la Obiectul Zburător Neindentificat au venit şi din alte ţări din Orientul Mijlociu şi Caucaz, menţionând între altele Liban, Armenia, Turcia, Iran, Iordania şi Arabia Saudită.
Există speculaţii că ar fi vorba despre o rachetă rusească
În Siria, unde de asemenea a fost văzut OZN-ul, s-au răspândit zvonuri cu privire la posibila recurgere a forţelor preşedintelui Bashar al-Assad la "arme chimice" împotriva populaţiei civile, însă această informaţie nu s-a confirmat.

Media israeliene evocă în acest context că "ceva similar a fost văzut în Norvegia în 2009 relativ în momentul în care Rusia a testat o rachetă balistică" Bulava, însă fără succes.

Şi ieri Rusia a testat de asemenea o rachetă. După cum a informat ITAR-TASS, Forţele strategice ruse au lansat joi cu succes o rachetă balistică intercontinentală Topol de pe poligonul Kapustin Iar din regiunea Astrahan din nordul Rusiei, care a lovit o ţintă de pe poligonul Sary-Shagan din Kazahstan.

Deşi la prima vedere nu este clar modul în care acest test ar putea avea vreo legătură cu OZN-ul din Orientul Mijlociu, având în vedere parametrii geografici, site-ul israelian Ynet a descifrat vineri "misterul OZN-ului" din ajun: pur şi simplu în timpul testelor cu racheta Topol ceva a mers prost, iar racheta a deviat, cu toate că armata rusă a raportat că lansarea s-a soldat cu succes.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/sxNCBJjPxrM" frameborder="0" height="480" width="640"></iframe>