Redăm conținutul interpelării ministrului de Interne, Carmen Dan:

„Doamna Carmen Dan, dacă dosarul din 10 august chiar a fost desecretizat și nu încercați să păcăliți din nou opinia publică, publicați chiar azi documentele pe site-ul ministerului.

Stimată doamnă Carmen Dan,

Am citit cu surprindere afirmațiile dvs. conform cărora toate documentele privind represiunea din 10 august sunt desecretizate. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu le-ați prezentat public, așa cum ați promis imediat după agresiunile jandarmilor din vara anului trecut? De ce nu avem până acum o conferință de presă pe acest subiect? Susțineți că "absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmplă încă de la sfârşitul lunii ianuarie" – dar acest lucru este o minciună, documentele fiind puse la dispoziția comisiilor parlamentare într-un regim secretizat. Dacă lucrurile stau altfel, vă solicit doamna Dan să publicați chiar astăzi pe site-ul Ministerului de Interne și prin intermediul unui comunicat de presă raportul nesecret privind represiunea din 10 august. Îi rog și pe jurnaliști ca, în baza dispozițiilor legale privind documentele publice, să vă solicite dosarul 10 august.

Este important ca opinia publică să afle cine sunt cei responsabili pentru abuzurile și violențele Jandarmeriei îndreptate împotriva protestatarilor pașnici. Încetați să tergiversați aflarea adevărului și să îi protejați pe cei responsabili pentru represiunea de pe 10 august 2018.”

Carmen Dan a declarat că „Eu nu mai văd nicio piedică în a se lămuri absolut toate lucrurile. Dacă din punct de vedere al legalității misiunii, susțin cu tărie că lucrurile au fost în regulă, aș face câteva precizări acum, pentru că după 7 luni putem să vorbim cu mai puțină patimă despre acel moment. (…) Este o lecție de învățat și pentru Jandarmerie, dar și pentru liderii mișcărilor civice, și pentru protestatari. În acest moment nu există niciun impediment ca aceste anchete penale în desfășurare să se finalizeze.”, a declarat Carmen Dan.

 

 

Te-ar putea interesa și: