Evenimentul Zilei > Sport > Ovidiu Haţegan revine în Champions League
Ovidiu Haţegan revine în Champions League

Ovidiu Haţegan revine în Champions League

Meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Borussia Dortmund va fi condus de la centru, de o brigadă de arbitri din România. Deşi a mai avut parte de încă două partide internaţionale în această primăvară, întâlnirea de marţi va fi prima din Champions League, din 2021, pentru Ovidiu Haţegan.

Ovidiu Haţegan e la prima sa apariţie în Liga Campionilor, după scandalul de rasism de la duelul dintre Paris Saint – Germain şi Basakşehir Istanbul. Centralul arădean a început, din nou, să primească credit de la UEFA şi a oficiat în ultima lună manşa a doua de pe „Ibrox Stadium”, care le-a pus faţă în faţă pe Glasgow Rangers şi Slavia Praga, precum şi confruntarea din prelimariile Campionatului Mondial din 2022, în care s-au întâlnit Ţara Galilor şi Cehia. În plus, Haţegan a fost numit să conducă şi un meci din campionatul din Arabia Saudită.

Prestaţiile bune ale cavalerului fluierului în vârstă de 43 de ani nu au fost trecute cu vederea de forul european, care l-a desemnat acum pe român să arbitreze importanta dispută de marţi seară, de pe „Etihad Stadium”. Acesta va fi ajutat la tuşe, de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi, de asemenea, tot un român, Istvan Kovacs.

Guardiola, nervos pe UEFA şi FIFA

Antrenorul principal al liderului detaşat din Premier League, Josep Guardiola, e negru de supărare înainte de această bătălie din Champions League, cu nemţii de la Dortmund. Tehnicianul spaniol critică UEFA şi FIFA pentru numărul mare de meciuri pe care sunt nevoiţi să le joace elevii săi şi cere schimbări radicale, într-un timp cât mai scurt.

Deşi mai sunt încă aproape două luni de zile până la sfârşitul sezonul actual, trupa britanică a disputat deja nu mai puţin de patruzeci şi şapte de partide, iar Guardiola spune răspicat că un astfel de program competiţional atât de încărcat este inuman.