Evenimentul Zilei > Social > La un pas de TRAGEDIE pe AEROPORTUL OTOPENI. Probleme la ATERIZARE pentru un avion care venea din Turcia
La un pas de TRAGEDIE pe AEROPORTUL OTOPENI. Probleme la ATERIZARE pentru un avion care venea din Turcia

La un pas de TRAGEDIE pe AEROPORTUL OTOPENI. Probleme la ATERIZARE pentru un avion care venea din Turcia

Incident dramatic pe Aeroportul Internațional Otopeni din Capitală. Un avion care venea din Turcia a întâmpinat probleme la aterizare, iar evenimentul putea foarte ușor să devină catastrofic.

Un avion al companiei turcești Pegasus a aterizat, la data de 30 martie, înainte de prag, într-un incident care se putea transforma foarte ușor într-o tragedie. Aeronava Airbus A320neo efectua un zbor spre Otopeni dinspre Aeroportul Internațional Sabiha Gokcen – SAW din Istanbul‎. Incidentul este anchetat de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța aviației civile (CIAS), conform agenției omologe din Franța, BEA.

 

În momentul în care ajungea pe pista 08L de pe aeroportul Henri Coandă din Capitală, aeronava companiei Pegasus a rupt câteva balize, producând pagube minore, dar incidentul putea avea un final mult mai grav. Conform informațiilor deținute de autoritățile franceze, incidentul este calificat drept „serios” de autoritatea de anchetă din România, dar aceasta, până marți, la ora prânzului, nu a emis niciun fel de comunicat despre incidentul petrecut în urmă cu mai mult de o săptămână.

Un alt incident pe Aeroportul Otopeni a avut loc cu o săptămână înainte de cel raportat de BEA.

O bucată din structura singurei piste funcționale de pe aeroport s-a dizlocat complet, în momentul decolării unei aeronave Boeing 747-700, administrată de compania israeliană El Al. La acel moment, cealaltă pistă a aeroportului, „degradată profund, nefuncțională pe o treime din lungime”, era oricum închisă, astfel încât întregul Aeroport Otopeni a fost închis pentru traficul aerian, spuneau reprezentanții organizației Pro Infrastructura.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: