Otopeni, aeroportul închis-deschis

Otopeni, aeroportul închis-deschis

Reprezentanţii guvernului Tăriceanu s-au încurcat ieri în socoteli şi decizii pentru organizarea Summitului NATO.

Dacă, în urmă cu două zile, Ministerul Transporturilor anunţa că cele două aeroporturi bucureştene vor fi închise în perioada 2-4 aprilie, ieri premierul Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis celor de la Transporturi că „ar prefera ca Aeroportul Otopeni să rămână deschis“.

În acelaşi timp, organizatorii summitului susţin că mai mult ca sigur aeroportul va funcţiona în perioada 2-4 aprilie, mai ales că ziariştii străini acreditaţi la summit vor ajunge în Bucureşti cu zboruri de linie. Ludovic Orban, ministrul transporturilor, ne-a declarat că, în prezent, nu există nicio decizie oficială prin care să se precizeze ce se va întâmpla cu Aeroportul Otopeni în perioada summitului şi că o hotărâre se va lua după o discuţie finală cu organizatorii. Chiar şi în această situaţie, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Antonel Tănase a făcut deja planul pentru devierea zborurilor către aeroporturile din Timişoara, Constanţa, Cluj sau Iaşi, fără a-i anunţa însă şi pe oficialii acestor aeroporturi.

Companiile aeriene cele mai afectate de aceste decizii nu au fost nici ele informate oficial, iar vânzările de bilete pentru acea perioadă continuă ca şi până acum. Zile libere sau nu? Aceeaşi nebunie este şi în cazul zilelor libere pe care le-ar putea primi angajaţii din sectorul public din Bucureşti în perioada 2-4 aprilie. Hotărârea privind acordarea unei minivacanţe a figurat ieri pe agenda de lucru a guvernului. Chiar dacă executivul a anunţat de câteva săptămâni că, mai mult ca sigur, aceste zile vor fi libere, decizia a fost amânată. Motivul: câteva detalii tehnice la care se mai lucrează, potrivit purtă torului de cuvânt al executivului.

Ne puteți urmări și pe Google News