Evenimentul Zilei > Justitie > Ostaficiuc, trimis în judecată în ajunul Crăciunului, într-un dosar cu ȘASE infracțiuni
Ostaficiuc, trimis în judecată în ajunul Crăciunului, într-un dosar cu ȘASE infracțiuni

Ostaficiuc, trimis în judecată în ajunul Crăciunului, într-un dosar cu ȘASE infracțiuni

Fostul lider PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a fost trimis în judecată, marți, pentru conflict de interese. În perioada cât a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș acesta i-a alocat fiicei sale cel mai bun teren din Parcul Tehnologic și Industrial al Județului, stabilind inclusiv o redevență pentru terenul concesionat mult diminuată comparative cu alte parcele similar ca suprafață și mai prost poziționate.

Acesta este cel de-al doilea dosar în care Constantin Ostaficiuc este trimis în judecată de DNA, după ce al finanţării ilegale a echipei Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu, dosar în care prejudiciul este de aproape zece milioane de lei.

Constantin Ostaficiuc, fostul lider al PDL Timiş şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost trimis în judecată, ieri, de DNA Timişoara. El este acuzat de săvârşirea a nu mai puțin de şase infracţiuni de conflict de interese. Ancheta procurorilor a pornit de la o investigaţie jurnalistică publicată în 2010 în care se dezvăluia faptul că parcela cea mai bine situată din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT) al  Consiliuli Judeţean a fost concesionată firmei Ornella Design SRL, unde acţionari erau soţia, fiica şi ginerele lui Constantin Ostaficiuc, pe atunci șeful PDL Timiș și președintele instituției concesionare, Consiliul Județean Timiș. Procedura prin care s-a scos la concesionare terenul a fost una în afara legii, au descoperit procurorii anticorupție. Ulterior, Ostaficiuc a făcut demersuri ca firma familiei să fie scutită de plata unei redevenţe restante de 5.426,4 Euro + TVA. În 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit pe Ostaficiuc în conflict de interese de natură administrativă şi a sesizat DNA pentru fapte de corupţie.