Evenimentul Zilei > International > Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru omor din culpă
Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru omor din culpă

Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru omor din culpă

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru omor din culpă. Ieri, acecsta a fost achitat de judecător de acuzaţie de crimă cu premeditare.

Legat de decizia de a-l achita de acuzaţia de crimă, judecătoarea Thokezile Masipa a declarat că nu poate ignora faptul că sportivul a crezut în mod greşit că viaţa sa era ameninţată, în momentul în care a tras prin uşa închisă a toaletei vilei sale, ucigând-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

"Parchetul nu a demonstrat dincolo de orice îndoială rezonabilă că acuzatul a fost vinovat de crimă cu premeditare. Rezultă, deci, că acuzatul a crezut că viaţa sa era în pericol şi nu poate deci, în consecinţă, să fie găsit vinovat de crimă", a declarat judecătoarea, potrivit Agerpres. Astfel, Pistorius poate fi condamnat pentru ucidere involuntară sau poate fi achitat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.