Site-ul TechTimes.com scrie că Jasmine i-a făcut rău la școală la începutul lunii și a mers acasă pentru a se odihni. Câteva ore mai târziu, adolescenta a fost dusă de urgență la spital.

Autopsia a arătat că Jasmine a murit după ce a făcut o infecție. Se pare că un mănunchi de păr din stomacul fetei s-a infectat, a dus la ulcer și i-a afectat organele interne. Familia fetei spera să ajute persoanele care suferă de sindromul Rapunzel să știe că nu sunt singuri și că trebuie să ceară ajutor.

Rapunzel, cea cunoscută la noi drept Ileana Consânzeana, are un păr incredibil de lung. Sindromul Rapunzel este, de fapt, o problemă intestinală a celor care obişnuiesc să-şi mănânce părul – tricofagia. Ei mănâncă atât de mult păr încât, de-a lungul anilor, se acumulează, formându-se bile uriaşe de păr în stomac sau în intestinul subţire, numite „tricobezoare“.   Ocazional, această masă de păr se înfăşoară în jurul organelor şi poate cauza perforaţii. Omenii nu pot digera părul uman, aşa că tricobezoarul trebuie îndepărtat chirurgical. Sindromul Rapunzel este foarte rar, fiind raportate doar 24 de cazuri.