Evenimentul ZileiSocialOrdinul de ministru așteptat de mii de oameni. Morții de COVID-19 vor beneficia de slujbă religioasă

Ordinul de ministru așteptat de mii de oameni. Morții de COVID-19 vor beneficia de slujbă religioasă

Ordinul de ministru așteptat de mii de oameni. Morții de COVID-19 vor beneficia de slujbă religioasă
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat ordinul așteptat de toți românii. Persoanele decedate din cauza coronavirusului vor avea parte de slujbă religioasă.

Ordinul prin care protocolul de înmormântare a morților de COVID-19 se va modifica a fost semnat vineri de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Potrivit noului ordin, persoanele decedate din cauza virusului ar putea fi inmormântate dupa canoanele fiecărui cult. Mai mult, aceștia vor putea fi îmbrăcaţi cu hainele aduse de familie, iar bolnavii vor putea chema preotul la spital, pentru rugăciune.

Ordinul Ministerului Sănătății prevede ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 să poată beneficia, la cerere, de asistență religioasă potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

Noul ordin va permite în spitale si obiectele de cult, cu condiția de a se dezinfecta dupa foecare utilizare.

Persoanele decedate vor putea fi îmbrăcate de familii

Persoanele decedate vor putea fi îmbrăcate cu hainele aduse de familii și vor beneficia de slujbă religioasă în funcție de dorința pe care o are familia și de cultul de care aparține.

Înhumarea/incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege.

 

Monitorul Oficial Partea I nr. 369


Accesează: