Cioloș spune că clădirea Guvernului a fost declarată smoke-free înainte de a fi adoptată legea anti-fumat. El i-a cerut lui Ludovic Orban să-și ceară scuze pentru contraexemplu pe care l-a dat, pentru că suntem într-o criza de sănatate publică și orice pas greșit scade încrederea în autorități.

„În martie 2016, am fost prim-ministrul României care a declarat clădirea Guvernului zonă „smoke-free“ înainte ca legea antifumat să intre în vigoare. Din păcate, știu cel puțin trei premieri care mi-au urmat la Palatul Victoria și au venit cu scrumierele după ei în birouri.

Îi recomand lui Ludovic Orban să-și ceară scuze pentru acest contraexemplu pe care l-a dat azi, indiferent cine l-a fotografiat și care sunt motivele pentru care „s-a scurs“ acea fotografie. Suntem într-o criză de sănătate publică și orice pas greșit scade încrederea în autorități tocmai în momentul în care e extrem de mare nevoie de asta.

Mai jos este ghidul pentru aplicarea legii antifumat realizat în 2016, valabil și azi, a postat pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș.

Fostul premier îi prezintă lui Ludovic Orban și ghidul elaborat sub patronajul Guvernului României pentru aplicarea legii antifumat. Acesta a fost elaborat în 2016 și prezentă zonele unde nu se poate fuma și câteva mici arii unde viciul este permis.

Pe reţelele de socializare circulă o fotografie în care Ludovic Orban este imortalizat, în biroul său, alături de mai mulţi miniştri. În fotografie premierul, alături de cei care îl acompaniază, fumează şi consumă băuturi alcoolice.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc „, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru MEDIAFAX.