Evenimentul Zilei > Politica > Orban sare la gâtul lui Cîțu. „Orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”
Orban sare la gâtul lui Cîțu. „Orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”

Orban sare la gâtul lui Cîțu. „Orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”

Ludovic Orban, liderul PNL și preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat miercuri că Hotărârea de Guvern privind introducerea Certificatului Verde „poate fi anulată dacă este atacată în contencios”, precizând că există o pronunțare a CCR care spune că orice restrângere trebuie făcută prin lege adoptată de Parlament.

Certificatul verde îi încaieră pe liberali.

Întrebat dacă este nevoie de o lege în Parlament, privind măsurile pentru combaterea COVID-19 în valul patru şi nu se poate doar prin Hotărâre de Guvern, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că „există o pronunţare a CCR care spune că orice restrângere de drepturi trebuie să fie făcută doar prin lege adoptată de Parlament”.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Hotărârea de Guvern introducerea certidicatului verde, „poate fi anulată dacă este atacată în contencios şi o instanţă de contencios anulează actul respectiv”. „Cred că poate fi transferată într-un proiect de lege şi noi ne angajăm să trecem foarte repede prin Parlament proiectul de Lege”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban. Bucureştiul a depăşit miercuri incidenţa de 3 la mie a cazurilor de COVID-19, urmând să fie instituite noi restricţii, iar accesul la anumite evenimente să fie condiţionat de certificatului digital, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ, informează Adevărul.

În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îndeamnă cetăţenii să iniţieze demersuri pentru anularea în instanţă a hotărârii Guvernului 990/2021, care prevede introducerea pe teritoriul României a certificatului digital COVID.

Rata de infectare cu Covid-19 în București a sărit de 3 la mia de locuitori

Restricțiile își fac din nou apariția, în România, din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu coronavirus. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, astăzi, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să fie închise la ora 18,00 în localităţile unde rata de incidenţă este cuprinsă între 4 şi 6 la mia de locuitori, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

Rata de infectare cu Covid-19 în București este, miercuri, de 3,3 la mia de locuitori. Capitala intră în aceste condiții în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satu Mare și Ilfov, situație în care accesul la unele evenimente se va face cu certificatul verde.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: