Orban susține că Dăncilă nu mai are nicio calitate să facă această propunere. „Mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă să îți propui să mai faci a treia propunere de comisar european”, a declarat Orban.

„În mod normal dacă Dăncilă a trimis o nouă propunere este decizia doamnei președinte desemnat a Comisiei Europene (…) Sunt convins că președintele Comisei Europene cunoaște situația din România și va lua decizii ținând cont de toată situația politică”, susține Ludovic Orban.

„Parcă pe Victor Negrescu l-au și schimbat din funcția de ministru pentru că au considerat ca nu e bun. A ajuns aproape o telenovelă, este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să facă o propunere care să reprezinte România. România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă pentru că nici măcar nu s-au calificat celelalte două propuneri. Din punctul meu de vedere doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate de a face o propunere pentru România încălcând din nou legea fără o audiere în Parlament și fără o consultare cu Președintele României”, a completat Ludovic Orban.

„Dacă Guvernul este învestit pe 4 noiembrie poate face o propunere în timp util”, a mai declarat acesta.

Viorica Dăncilă a trimis o a treia propunere de comisar european după ce Rovana Plumb și Dan Nica au fost respinși.