Evenimentul Zilei > Politica > Orban, dispută cu PSD pe pensiile speciale. Cine sunt cei vizați
Orban, dispută cu PSD pe pensiile speciale. Cine sunt cei vizați

Orban, dispută cu PSD pe pensiile speciale. Cine sunt cei vizați

Premierul Ludovic Orban nu este de acord cu amendamentele propuse de social-democratul Adrian Solomon la proiectul de eliminare a pensiilor speciale.

„Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Solomon, care a propus, şi din păcate s-a adoptat, a propus eliminarea pensiilor viagere pentru sportivi, a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti, pentru oameni de ştiinţă, sunt nişte excese pe care noi nu putem să le susţinem. Sigur că, odată ce s-a adoptat raportul, nu avem nicio garanţie că se răzgândeşte PSD, inventatorul pensiilor speciale”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Camera Deputaților a adoptat, în decembrie 2019, un raport favorabil privind proiectul prin care se vizează eliminarea pensiilor speciale, mai puțin cele ale militarilor sau ale structurilor din MAI. La acea vreme, Adrian Solomon a depus un amendament prin care se elimină şi indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi drepturile altor categorii profesionale.