Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban dezvăluie adevărul despre Coronavirus. Nici măcar primul val nu s-a terminat!
Orban dezvăluie adevărul despre Coronavirus. Nici măcar primul val nu s-a terminat!

Orban dezvăluie adevărul despre Coronavirus. Nici măcar primul val nu s-a terminat!

Ludovic Orban a vorbit despre situația generată de Coronavirus în România. Premierul susține că primul val de infectări este departe de a se fi încheiat.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că primul val de Coronavirus este departe de a se fi încheiat. Acesta a ținut să menționeze că în România, curba de infectare a fost doar „aplatizată” prin măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru a preveni răspândirea virusului chinezesc.

De asemenea, premierul a mai declarat că nimeni nu intenționează să reintroducă restricțiile în țară, dar pentru asta este nevoie de ajutorul fiecărui cetățean.

„În momentul în care s-a declanşat criza, în România nu se producea nimic: măşti, mănuşi, combinezoane, substanţe dezinfectante. (…) Astăzi avem capacitatea de a le produce. Situaţia s-a schimbat radical. (…) Predicţiile făcute, inclusiv de specialişti, sunt nişte predicţii care nu se puteau anticipa pentru că nu se cunoaşte absolut orice despre acest virus.

Ce se cunoaşte este că e un virus care suferă mutaţii, care are nişte evoluţii ce, în parte, nu pot fi anticipate. Ce am făcut noi? Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări.

La noi riscurile de import al cazurilor a fost foarte mare, pe lângă transmitere comunitară”, a afirmat Ludovic Orban, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24.

Continuându-și discursul, Ludovic Orban a mai menționat că deși restricțiile ne-au salvat până acum, nu se dorește reintroducerea acestora, întrucât, recunoaște acesta, „nu toate terasele pot fi controlate”.

„Obiectivul nostru este să nu revenim cu nicio restricţie, în măsura în care oamenii respectă condiţiile, regulile. Să fim cinstiţi: nu putem să controlăm toate terasele, instituţiile. (…) Fac un apel către toţi să aibă responsabilitatea să respecte regulile”, a declarat Orban.


Până astăzi, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 decazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: