„Mă aștept să fie referendum. De altfel se vede și din cercetările sociologice și din reacția oamenilor. Sigur că încă nu are notorietate de 100% acest referendum. Știți foarte bine că mai ales în comunitățile rurale, în orase mai mici nu există o informare atât de curentă și obiectivul nostru este să informăm toți cetățenii despre acest referendum, să le spunem care este obiectivul acestui  referendum și vă garantez că dintre cei care se vor prezenta la vot, minim 90% vor vota în favoarea referendumului, pentru că asta e opțiunea firească a oamenilor. 90% din populația României constituie cea mai periculoasă amenințare la adresa funcționării normale a societății românești, corupția. De asemenea, resping amnistia și grațierea într-un procent de 94%, conform cercetărilor sociologice.

Ca atare, facem campanie alături de președintele României, de a-i convigne pe oameni să vină la vot, să înțeleagă că votul lor este fundamental, că România poate să revină la o stare de normalitate și poate să revină pe un drum corect, nu cum este astăzi pe un drum care Dragnea și Tăriceanu nu duc nicăieri această țară” a precizat liderul PNL.

Liderul PNL a spus că astăzi România este „pe mâna unor indivizi care fie au fost condamnaţi, fie urmează a fi condamnaţi, fie sunt subiectul unor anchete penale privind fapte de corupţie”.

„De 2 ani şi jumătate, de când s-a format această coaliţie majoritară, principala preocupare a acestei coaliţii majoritare este să facă praf justiţia din România, să intimideze magistraţii, să calce în picioare independenţa justiţiei, să oprească orice anchetă privitoare la săvârşirea de fapte de corupţie şi de asemenea, să-i scape de pedeapsă pe cei care au jefuit România. Preşedintele României a iniţiat acest referendum pentru a da posibilitatea românilor să stopeze acest fenomen al corupţiei şi mai ales a dat posibilitatea românilor să se exprime clar pe această temă”, a subliniat Orban.