Evenimentul Zilei > Politica > Orban, anunț de ultima oră despre premier. Care sunt variantele PNL
Orban, anunț de ultima oră despre premier. Care sunt variantele PNL

Orban, anunț de ultima oră despre premier. Care sunt variantele PNL

Președintele PNL a anunțat, în urmă cu câteva momente, care vor fi propunerile partidului său la negocierile cu ceilalți parteneri de coaliție.

Declarații Ludovic Orban:

„Constatând că propunerea PNL nu a fost acceptată, am luat decizia de a flexibilizat propunerile.

Partenerii au solicitat în mod expres camera deputaților. PNL a decis următorul mandat:

– continuarea negocierilor cu USR-PLUS, UDMR și reprezentanții minorităților, pentru a îndeplini programul de guvernare;

– PNL, având o pondere de 55% în această coaliție, considerăm că suntem îndreptățiți să cerem premierul și președintele uneia dintre camerele parlamentului.

Prima propunere este vechea variantă – Florin Cîțu – premier și Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților.

Acceptăm și varianta ca PNL să desemneze premier – președintele partidului, subsemnatul Ludovic Orban, și președinte al senatului dl. Florin Cîțu.

Mandatul este primit în unanimitate din partea conducerii PNL”.

„Comunic astăzi public pentru că sunt nevoit să comunic public, pentru că, din păcate, înţelegerea pe care am avut-o de a nu comunica decât în comun şi numai pe baza unor înţelegeri prestabilite nu a fost respectată şi, din cauza asta, comunic acest lucru, dar comunicând, în acelaşi timp, mandatul pe care echipa de negociere l-a primit în unanimitate din partea Biroului Politic Naţional, repet, în unanimitate, reiterez solicitarea către partenerii noştri să ne respectăm reciproc, să dialogăm în cadrul negocierilor, să evităm declanşarea unui război mediatic prin declaraţii publice în care să susţinem puncte de vedere partizane care pot să determine reducerea şanselor de înţelegere”.

„Dezmint categoric orice minciună care a fost lansată pe surse de unii sau de alţii. Mandatul nostru, al PNL, este acela de a negocia, dacă este posibil, formarea unui guvern cu USR PLUS, UDMR şi, evident, cu grupul minorităţilor naţionale. Sunt convins că, în perioada care va urma, va exista mai multă înţelepciune, mai multe mai mult respect faţă de parteneri, mai mult respect faţă de votul cetăţenilor şi faă de democraţie şi, în măsura în care există deschidere din toate părţile, vom ajunge la o formulă comună de guvernare de care are nevoie România cât mai repede”.