Orban, acuzat de accidentul de la Valea Călugărească

Orban, acuzat de accidentul de la Valea Călugărească

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, cere demisia ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, şi pe cea a secretarului de stat Antonel Tănase pentru producerea accidentului feroviar de la Valea Călugărească, soldat cu decesul unei fete de 17 ani. Accidentul a fost provocat de sustragerea intenţionată a şuruburilor şi piuliţelor de prindere a macazului, determinând întreruperea funcţionării acestuia. Adevărata cauză a accidentului feroviar este lipsa investiţiilor în Calea Ferată, a declarat fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu.

Deşi a verificat calea ferată, la ora 8:00 în dimineaţa accidentului, revizorul de cale nu a constatat nicio defecţiune sau lipsa vreunor piese. Aceasta indică faptul că sustragerea pieselor ar fi putut surveni între momentul verificării şi cel al producerii accidentului, 16:57.   "Revizorul trebuie să verifice zilnic circa 15 kilometri de cale ferată. Acesta a verificat dimineaţa cale ferată şi nu a constatat nicio defecţiune", a precizat directorul CFR SA, Constantin Manea.

"Accidentul a fost provocat de desfacerea voluntară a acestor elemente astfel încât macazul nu a mai putut realiza una din cele trei operaţiuni de aşezare a macazului. Piesele au fost sustrase de o persoană necunoscută, dar au fost găsite desfăcute de către organele de cercetare", a spus Laurenţiu Dumitru, preşedintele comisiei de investigaţie a accidentului. Berceanu cere demisia lui Orban Radu Berceanu îl acuză pe Ludovic Orban că "vieţile oamenilor nu reprezintă nimic" pentru actualul ministru, care a încercat să muşamalizeze vina instituţiei pe care o conduce.

Berceanu, susţine că, el personal, chiar la două zile după producerea accidentului feroviar, a aflat că la nivelul conducerii din minister se caută găsirea unei soluţii prin care vinovăţia să nu cadă asupra instituţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit lui acestuia, soluţia de moment găsită de minister a fost "varianta unor hoţi care au făcut ceva la macaz şi pe care nu o să îi găsim niciodată".

În comunicatul de presă transmis, azi, de Radu Berceanu se precizează: "Cu stupoare am aflat astăzi că accidentul de tren de la Valea Călugărească, în urma căruia o tânără de 17 ani şi-a pierdut viaţa şi alte patru persoane au fost rănite, s-a produs din cauza furtului unor şuruburi de la macaz conform anchetei în acest caz".  

Preşedintele PD-L dolj cere demisia ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, şi pe cea a secretarului de stat Antonel Tănase.

Vinovaţii fără vină "Finalul acestei anchete arată dispreţul faţă de oameni şi dovada incompetenţei acestei echipe din fruntea ministerului. Toate lucrările comisiei de anchetă nu sunt decât bani aruncaţi pe fereastră atâta timp cât cauza accidentului este aceeaşi pe care eu am prezentat-o opiniei publice acum o luna de zile", se mai arată în comunicatul de presă al lui Berceanu.

Membrii comisiei de anchetă exclud vina personalului CFR în cazul acestu accident, explicând că experimentele şi testele făcute la faţa locului au demonstrat acest lucru.

(18:40)