Evenimentul Zilei > Politica > Orban a găsit vinovații pentru prăbușirea PNL în sondaje: „Îi îndemn să se potolească, să înceteze cu atacurile”
Orban a găsit vinovații pentru prăbușirea PNL în sondaje: „Îi îndemn să se potolească, să înceteze cu atacurile”

Orban a găsit vinovații pentru prăbușirea PNL în sondaje: „Îi îndemn să se potolească, să înceteze cu atacurile”

Ludovic Orban a identificat vinovații pentru prăbușirea PNL, în sondajele de opinie, sub 20%. El arată spre Florin Cîțu și spre susținătorii acestuia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susține că PNL s-a prăbușit în sondajele de opinie din cauza în care s-a derulat campania internă pentru conducerea partidului. El îi consideră responsabili, în special, pe susținătorii lui Florin Cîțu, din cauza cărora partidul a intrat pe un trend descendent în ultimele sondaje de opinie. În prezent, conform cercetărilor sociologice, PNL a coborât sub 20% în preferințele de vot ale alegătorilor români.

„Eu sunt preşedintele PNL. Cum să nu îmi exprim îngrijorarea pentru faptul că după depunerea candidaturii la funcţia de preşedinte al PNL, din cauza modului în care s-a derulat campania, în special din partea susţinătorilor lui Florin Cîţu, PNL a intrat pe trend descendent şi astăzi am coborât sub 20% în sondajele de opinie. Îi îndemn pe toţi aceia care nu fac altceva decât să atace preşedintele PNL de dimineaţă până seara numai pentru că este candidat la funcţia de preşedinte al partidului să se potolească, să înceteze cu toate atacurile”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

De asemenea, susține Ludovic Orban, incidentele din trecutul premierului Florin Cîțu au contribuit la pierderea încrederii românilor în acesta și în PNL.

„Problema cea mai mare este că premierul nu a informat opinia publică şi mai ales că nu şi-a informat colegii importanţi de partid şi pe preşedintele României privind existenţa acestor episoade din trecut, care pot să ridice semne de întrebare”, a mai spus Ludovic Orban.

Cum arată ultimele sondaje de opinie

O analiză publicată de Politico.eu, bazată pe coroborarea sondajelor de opinie apărute în ultimul timp, arată că PNL a căzut la 18% în preferințele de vot ale românilor. Aceasta în condițiile în care PSD a ajuns în prezent la 34% din opțiunile electoratului. Social-democrații au câștigat ultimele alegeri parlamentare, din 2020, cu 28%, în vreme ce PNL a obținut doar 25%.

De altfel, trendul descrescător al PNL se observa încă de atunci, astfel că situația actuală în care a ajuns partidul nu miră pe nimeni.

Și alianța USR PLUS a înregistrat o scădere, fiind cotată cu 12%, mai puțin cu 3,5 procente față de scorul obținut la alegerile din 2020.

În creștere, se mai află partidul AUR, condus de George Simion și Claudiu Târziu. Formațiunea este cotată cu 14%, în prezent, față de 9,1%, scorul obținut la ultimele alegeri parlamentare. Foarte important, partidul AUR a trecut peste USR PLUS în preferințele de vot ale românilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: