Orarul elevilor se dă iar peste cap. Noul ministru al Educației, despre ce se va întâmpla de anul viitor

Orarul elevilor se dă iar peste cap. Noul ministru al Educației, despre ce se va întâmpla de anul viitor Elevi. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul Educaţiei a anunţat că măsurile care au intrat în vigoare în acest an vor fi păstrate, urmând a fi evaluate ulterior. Ligia Deca a afirmat că practica învățării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate.

Ligia Deca şi-a exprimat părerea cu privire la cursurile desfășurate în trei schimburi: „Din punctul meu de vedere, practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional, nici micşorarea timpului de învăţare, adică acea oră micșorată la 35 de minute sau la 40.

Cred că trebuie să operaţionalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorţii şcolare cu şcoli din vecinătate, în aşa fel încât să nu mai avem şcoli care învaţă în trei schimburi”, a explicat noul ministru al Educaţiei.

Ligia Deca, despre uniforma şcolară

Ministru Educaţiei a mai subliniat  faptul că nu crede că se poate impune elevilor uniforma școlară, mai ales dacă părinții nu îşi permit să cumpere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor care au garantat dreptul la educaţie să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu şi-o pot permite.

Deci, uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, numai că această uniformă, acolo unde copiii nu şi-o pot permite, trebuie să fie asigurată pentru ca dreptul la educaţie să fie garantat”, a mai explicat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca: Prioritate a mandatului său este asigurarea predictibilităţii

„Cred că am auzit cu toţii această nesiguranţă pe care părinţii, elevii, studenţii, societatea în ansamblu pare că o are când vine vorba despre ce se va întâmpla mâine, ce se va întâmpla anul viitor.

Ne dorim ca acest lucru să dispară. Ştiu că elevii studenţii, părinţii şi profesorii aşteaptă răspunsuri clare cu privire la noile legi ale educaţiei şi că vor să existe acel timp de tranziţie rezonabil, timp în care să ne pregătim cu toţii de schimbările pe care atât specialiştii cât şi societatea le văd necesare.

Tocmai de aceea, voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară a anului şcolar şi vom analiza această formulă după un an de la implementare”, a explicat ministrul Educaţiei, potrivit RTV.