Oamenii aflaţi în preajma monumentului din Piaţa Unirii au spus că e acelaşi fenomen care se petrecuse vara trecută, în Palatul Episcopal din Oradea, înainte ca acea clădire să fie cuprinsă de un devastator incendiu.

Aşa cum scrie Ziarul „Bihoreanul”, trecătorii, dar şi cei aflaţi în localurile din apropiere, au dat imediat alarma, sunând la 112.

Un bărbat care lucrează la unul dintre localurile din Piaţa Unirii a povestit ulterior pentru portalul www.ebihoreanul.ro cum s-a întâmplat, şi mai ales la ce oră. El a şi sunat la 112. 

Era ora 17.40 când a văzut ciudatele scântei în turla bisericii. Imediat s+a pus în mişcare un întreg angrenaj, pentru că la faţa locului au apărut, în câteva minute, şi poliţia, şi cei de la Distrigaz, şi Pompierii, şi cei de la compania care se ocupă cu iluminatul public.

"Am sunat la Poliţia Locală şi am făcut o sesizare. În câteva minute a ajuns în faţa bisericii un echipaj şi după aceea şi cei de la Distrigaz şi Luxten.

Curentul a fost întrerupt imediat. Domnul de la dispeceratul Poliţiei Locale m-a sunat înapoi şi mi-a spus că totul este sub control şi îmi mulţumesc că am anunţat, că se putea întâmpla orice", a povestit Iosif Feke.

E clar că autorităţile locale învăţaseră lecţia după nenorocirea de anul trecut.

Curentul a fost imediat oprit în zonă. Echipele operative au urcat în turlă, iar acolo au descoperit sursa licăririlor. Era o defecţiune la instalaţia de iluminat din turla bisericii.

Seara, se aprinde inslataţia ambientală, să se vadă mai frumos turla, în întuneric.

Toată lumea a răsuflat uşurată. Autorităţile au spus că datorită oamenilor care au sunat imediat la 112, pentru că au fost mai mulţi care au făcut asta în acel moment, s-a prevenit un alt dezastru pentru o clădire de însemnătate din acest oraş.

Citește și: