Evenimentul Zilei > Politica > Opoziția, în precampanie?! Cioloș îl contrazice pe Iohannis
Opoziția, în precampanie?! Cioloș îl contrazice pe Iohannis

Opoziția, în precampanie?! Cioloș îl contrazice pe Iohannis

Dacian Ciolos, președintele PLUS și liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a declarat, vineri seara, că Emmanuel Macron nu îi poate retrage sprijinul candidatului la șefia Parechetului European pe motiv că procedural acest lucru nu este posibil.

„Emmanuel Macron nu a anunțat că retrage, a anunțat că urmează să susțină. Nu avea cum să retragă și nu are cum să retragă niciun stat membru pur și simplu pentru că nu sunt candidați ai statelor membre. Kovesi nu e candidatul României, a candidat pe cont propriu.

Au fost mai mulți candidați care au trecut printr-un proces de selecție și după ce s-a făcut lista scurtă au intat în joc cele două instituții europene care iau decizia finală. Și PE a decis să o susțină pe cea care a ieșit pe locul 1 pe lista, Kovesi, în timp ce ConsUE, și pentru că Guvernul României, care asigură președinția rotativă, nu a a vrut să o susțină, deci în Consiliu a iesit dl Bohnert.

Ceea ce Franța a anunțat că începând de acum o va susține pe Laura Codruța Kovesi, nu am citit comunicatul, dar vă spun că ieri sau alaltaieri am discutat de această procedură, știu foarte bine despre ce e vorba”, a explicat Dacian Cioloș, la Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: