Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța (CJPC) derulează activități intense de control în unitățile alimentare de pe litoral, aplicând sancțiuni dure patronilor care pun în pericol sănătatea populației. Comisarul șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, spune că, în această perioadă, controalele vor fi intensificate pentru ca agenții economici de pe litoral să înțeleagă că nu este de glumit, mai ales că numărul turiștilor va începe să ia amploare. 

Atenția comisarilor OPC s-a îndreptat, astăzi, asupra magazinelor din comuna Valu lui Traian, din vecinătatea Constanței. Într-un minimarket s-au constatat mai multe abateri de la legislaţia protecţiei consumatorilor: prezența excrementelor de rozătoare în spațiul de depozitare a produselor alimentare, alimente cu termenul de valabilitate expirat puse la vânzare, aparate frigorifice ruginite, resturi alimentare, ușile și incintele frigorifice, încărcate cu mucegai. Carne putrezită, cu viermi, mirosul fiind insuportabil. Iar un frigider, nebăgat în priză, avea carne uscată. 

Comisarii OPC au dispus, imediat, închiderea unității până la remedierea deficientelor constatate. Aproape 70 kilograme de alimente, expirate sau depreciate, au fost distruse. Patronul a fost amendat cu 22.000 de lei. El a ripostat, acuzându-i pe comisarii OPC că au fost trimiși în control de primarul comunei, care, la rândul lui, ar avea o unitate alimentară în localitate. Inspectorii nu au ținut însă cont de statutul social al deținătorilor de magazine alimentare și le-au controlat pe toate. Inclusiv pe cel al “primarului”.