Evenimentul Zilei > Actualitate > Omul lui Traian Băsescu știe cine va câștiga Primăria Capitalei: „Este singurul care creşte”
Omul lui Traian Băsescu știe cine va câștiga Primăria Capitalei: „Este singurul care creşte”

Omul lui Traian Băsescu știe cine va câștiga Primăria Capitalei: „Este singurul care creşte”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că Traian Băsescu, intrat târziu în cursa pentru Primăria Capitalei, este adevăratul favorit în alegeri, în vreme ce Nicuşor Dan „stă pitit în spatele PNL şi USR", refuzând dezbaterile.

Eugen Tomac îl creditează pe mentorul său politic cu prima șansă de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, ceea ce ar însemna un al treilea triumf pentru Băsescu, după scrutinurile din 2000 și 2004.

„Noi am venit cu soluţia cea mai bună, pe care nimeni nu a vrut să o ia în calcul. Pentru că Bucureştiul are primar general, Traian Băsescu a câştigat cel de-al doilea mandat cu peste 52% din primul tur. Nu şi l-a încheiat pentru că a plecat la Cotroceni.

Fiind fondatorul partidului, şi-a asumat acest rol de a mai da o şansă şi Bucureştiului să aibă un primar care ştie ce vrea şi ştie ce trebuie făcut pentru oraş”.

„Nicușor s-a ascuns în spatele siglelor de partid”

Politicianul a explicat de ce are o încredere absolută în versatul politician al PMP: „La ora actuală electoratul majoritar din Bucureşti are o mare dilemă, trebuie să aleagă între Traian Băsescu şi Nicuşor Dan. Nicuşor Dan s-a ascuns în spatele unor sigle de partid, nu este un candidat independent, stă pitit în spatele PNL şi USR. Traian Băsescu este primarul general al Capitalei care a demonstrat că ştie, vrea şi poate (…). Faptul că Nicuşor Dan refuză orice dezbatere pentru electoratul pe care îl vizează arată a semn de slăbiciune. (…)

Noi ne dorim aceste dezbateri tocmai pentru că bătălia în Bucureşti la ora actuală nu este între Firea şi restul. Firea s-a prăbuşit, Nicuşor Dan a stagnat. Traian Băsescu este singurul care creşte, iar electoratul pe care îl vizăm şi noi şi Nicuşor Dan aşteaptă nişte răspunsuri de la candidaţii spre care se uită şi Nicuşor Dan are obligaţia să accepte cel puţin trei dezbateri până în ziua alegerilor. În caz contrar, cetăţenii trebuie să ştie pe cine mizează pe 27 septembrie, pentru că nu noi ne-am dorit să ajungem în situaţia aceasta, ei au generat-o”.

Dilema electoratului anti-PSD

Multe voci susțin că viitoarea candidatură a lui Băsescu ar putea scădea şansele lui Nicuşor Dan și ar favoriza candidatura Gabrielei Firea (PSD) la obţinerea celui de-al doilea mandat. Tomac a dorit să explice punctul său de vedere:

„Aici este o capcană în care a căzut multă lume. PMP a fost primul partid care a propus susţinerea lui Nicuşor Dan. Faptul că s-a încercat să se încropească o alianţă în Bucureşti – eronat spun o alianţă a dreptei pentru că nu este o alianţă a dreptei…

Electoratul anti-PSD din Bucureşti este într-o mare dilemă acum şi această dilemă a fost creată cu Nicuşor Dan la masă. Pentru că noi am fost deschişi spre o alianţă, nu am pus condiţii absurde de niciun fel, dar USR şi PNL au hotărât să meargă pe un front comun fără PMP”.

Există o dreaptă unită?

În încheierea interviului acordat Agerpres,  liderul PMP a relatat că a fost prin toată ţara în această perioadă de pandemie şi realitatea din teren l-a amuzat. „Nu există nicio dreaptă unită. Unde există dreaptă unită la Iaşi? Că se înjură PNL cu USR zi de zi. Unde există dreaptă unită la Timişoara? Că sunt într-o competiţie incredibilă.

Nu au existat interese politice pentru a se crea un front comun anti-PSD, în condiţiile în care PSD are 28 de consilii judeţene din 41, în condiţiile în care PSD are peste 1.800 de primari din cei 3000, câţi există în ţară”.

Tomac susţine că nu a existat voinţă politică „reală” pentru eliminarea PSD din administraţie, iar acest lucru „va costa scump” la alegerile locale din 27 septembrie, unde PMP mizează pe un procent de 10%.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: