Evenimentul Zilei > Politica > Omul care primește ordine de la Marian Vanghelie vrea să fie primar la Sectorul 1. Detalii tulburătoare din activitatea candidatului PSD
Omul care primește ordine de la Marian Vanghelie vrea să fie primar la Sectorul 1. Detalii tulburătoare din activitatea candidatului PSD

Omul care primește ordine de la Marian Vanghelie vrea să fie primar la Sectorul 1. Detalii tulburătoare din activitatea candidatului PSD

Demis, destituit sau alungat din diverse funcții publice sau politice, actualul candidat al PSD pentru funcția de primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a reușit să cadă mai mereu în picioare datorită suportului primit din partea controversatului Marian Vanghelie, candidat al partidului Dreptății sociale la primăria Sectorului 5 și inculpat pentru fapte de corupție.

Publicația obiectiv.info punctează cele mai importante etape din cariera candidatului PSD  care de ”peste tot pe unde a lucrat – indiferent de culoarea politică a șefilor pe care i-a avut – a plecat cu tinichele de coadă”.

Daniel Tudorache preia serviciul Spațiu Locativ și Direcția de Administrare a Școlilor în Primăria Sectorului 1. Odată ajuns șef peste grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1, Daniel Tudorache a reușit să impună câteva firme de construcții pentru lucrări de refacere a unităților școlare, alte câteva firme care să le păzească și să asculte în continuare ordinele lui Marian Vanghelie. La recomandarea acestuia din urmă, mai multe firme de construcții au primit contracte generoase de la Direcția care se ocupa cu patrimonial școlar, pentru diverse lucrări de refacere a unor grădinițe, școli, licee sau  spitale. (…) În decembrie 2011, primarul Chiliman, sătul probabil de matrapazlâcurile lui Tudorache, l-a destituit scurt, raspunzând, la fel de succint presei, că motivul ar fi deficiențe administrative. (…)

Marian Vanghelie a fost din nou omul providențial din viața lui Tudorache. După lupte în interiorul PSD București, Vanghelie a reușit să-i mai găsească un loc călduț pe listele pentru Parlament. Daniel Tudorache împlinește trei ani și jumătate de când reprezintă ca deputat Sectorul 1 fără a fi făcut în acest timp nici cel mai mic efort să rezolve vreo problemă în parlament.

S-a ocupat în schimb să-și țină familia și apropiații prin posturi călduțe și benefice pentru interesele lui Tudorache. Marian Vanghelie nu s-a ocupat numai de soarta lui Daniel, ci și de a fratelui său, Gabriel Tudorache, pus în Consiliul de Administrație unde, în buna tradiție a familiei a gestionat hoția PSD-istă. Tot în buna tradiție a familiei a fost dat afară fără multe explicații în aprilie 2014.

Gurile rele din Primăria Sectorului 1 spun că de la domnișoara Georgiana Derdene, o foarte apropiată protejată a lui Daniel Tudorache, i se trage dosarul penal lui Andrei Chiliman. Primarul suspendat al Sectorului 1 este trimis în judecată, împreună cu acestă domnișoară, pentru emiterea unei autorizații de funcționare a unei terase, autorizație de care fostul viceprimar Tudorache, actual deputat nu ar fi străin”, scrie obiectiv.info. Mai multe detalii puteți afla AICI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.