Evenimentul Zilei > Actualitate > OMS a făcut cel mai crunt anunț. Nu vom scăpa de coronavirus! E teribil ce ne așteaptă
OMS a făcut cel mai crunt anunț. Nu vom scăpa de coronavirus! E teribil ce ne așteaptă

OMS a făcut cel mai crunt anunț. Nu vom scăpa de coronavirus! E teribil ce ne așteaptă

Mai mulți experți de la OMS au concluzionat că este mai probabil ca o persoană să câștige la loto decât să scape de Covid-19.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici. Doar măsurile de protecţie şi un vaccin pot ajuta. Numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, a declarat publicului că, statistic, este mai probabil să câștigi la loterie decât să scapi de o infecție cu Covid-19, scrie The Telegraph.

„Dacă nu găsim un vaccin și nu continuăm să suprimăm acest virus și presupunând că acest virus se răspândește la 60 sau 70% din populația din lumii, șansele efective de a scăpa de infecție sunt de una din 200. Din această perspectivă, gândiți-vă la șansele dvs. de a câștiga la loterie”, a spus oficialul OMS.

La rândul său, dr. Maria van Kerkhove, coordonatorul tehnic al OMS pentru Covid-19, avertizează că în lume se înregistrează creșteri a numărului de spitalizări, iar „acest lucru este îngrijorător pentru că nu a venit încă sezonul gripal”.

„Este încă un virus vicios. Încă pierdem 5.000 de oameni pe zi din cauza deceselor Covid confirmate. Acest lucru nu ia în considerare persoanele care pot muri pentru că nu au fost niciodată testate, nu poate conta toate celelalte cauze ale decesului, deoarece serviciile de sănătate au fost întrerupte.

Chiar și cu așa-numitele infecții ușoare, pur și simplu nu știm care este impactul pe termen lung al acestui virus.

Nu toată lumea are o recuperare completă de la acest virus, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru tinerii fără alte afecțiuni”, a mai subliniat el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: