Sfârșit tragic!Boxerul Patrick Day a murit miercuri, la patru zile după meciul susținut sâmbătă seară, la Chicago, împotriva lui Charles Conwell, când a fost doborât în ringul de box, relatează edition.cnn.com .

Promotorul lui Patrick Day, Lou DiBella, de la Dibella Entertainment, a declarat că boxerul a suferit un traumatism cerebral , acesta fiind înconjurat de familia sa, de prieteni apropiați și de membri ai echipei sale de box, printre care și mentorul, prietenul și formatorul său, Joe Higgins.

Într-o postare pe Twitter, făcută marți, adversarul lui Patrick Day, boxerul Charles Cornell, a scris: „Niciodată nu am crezut că acest lucru se va întâmpla cu ține. Tot ce am vrut să fac a fost să câștig. Dacă aș putea lua totul înapoi, aș face orice”.

Boxerul Patrick Day a fost făcut knock out în runda a zece a meciului susținut sâmbătă seară împotriva lui Conwell,o echipa de medici evaluând leziunile suferite după ce a fost scos din ring cu o targă. El a fost transportat la Northwestern Memorial Hospital. Promotorul lui Patrick, Dibella a spus că.

„El a ales să boxeze, cunoscând riscurile inerente pe care fiecare luptător se confruntă atunci când el sau ea întră într-un ring de box .Boxul este ceea ce a iubit Pat să facă . Este modul în care a inspirat oameni și a fost ceva care a făcut să se simtă în viață.“

Înainte de a deveni un luptător profesionist, Pat Day a fost boxer amator, câștigând.două titluri la turneul New York de Aur . El a trecut la profesionism în 2013 și a câștigat campionatul WBC Continental Americas în 2017 și campionatul IBF Intercontinental din 2019.

În iunie 2019 el a fost evaluat în top 10 atât WBC și IBF. Cut. Dibella a spus că este „foarte dificil să explice sau să justifice pericolele de box într-un moment ca asta.“ „În timp ce noi nu avem răspunsurile, cu siguranță avem multe întrebări“, a declarat Dibella .

Te-ar putea interesa și: