Cel puțin 800 de MILIOANE de OAMENI, în PERICOL! Este o AMENINȚARE împotriva căreia NU SE POATE LUPTA

Cel puțin 800 de MILIOANE de OAMENI, în PERICOL! Este o AMENINȚARE împotriva căreia NU SE POATE LUPTA

Omenirea se poate afla într-un moment de răscruce în anul 2030. Sunt vizați peste 800 de milioane de oameni.

Inteligența artificială rămâne un concept controversat, acesta dând naștere progresului, dar îngrijorând foarte mulți oameni de rând, aceștia temându-se că ar putea rămâne fără serviciu.

 

Alte persoane meditează asupra parcursului profesional pe care ar trebui să îl parcurgă într-o eră în care inteligența artificială devine tot mai importantă.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pew Research a constat că în 10 economii emergente, majoritatea muncitorilor se așteaptă ca munca depusă de aceștia să fie realizată de către roboți. Aceștia preconizează că în mai puțin de 50 de ani se va schimba balanța între volumul de muncă depus de oameni și cel depus de roboți. 

 

Estimările prevăd că forța de muncă robotizată va crește de la o utilizare de 9% la una de 47%. 

 

Firma de consultanță McKinsey a declarat că până în anul 2030 am putea avea peste 800 de milioane de muncitori concediați la nivel mondial și înlocuiți cu inteligența artificială. 

 

Profesorul Joseph Aoun consideră că viitorul îi va pune pe tineri în ipostaza de a-și alege o carieră sigură și că vor fi obligați să se specializeze și respecializeze de mai multe ori pentru a putea avea acces la locuri de muncă sigure.

 

Acesta consideră că sistemul de educație trebuie să sufere modificări dramatice pentru a se adapta mediului de lucru al viitorului. Joseph Aoun vede o schimbare posibilă în 3 etape.

 

O primă etapă se numește „abilitate tehnică” și constă în înțelegerea modalității prin care mașinăriile lucrează, dar și a modului în care trebuie interacționat cu acestea.

 

A doua etapă se numește „disciplina datelor” și are în vedere navigarea prin marea de date generată de către aceste mașinării.

 

A treia etapă se numește „disciplina umană” și face referire la abilitățile umane pe care este foarte puțin probabil să le întâlnim vreodată la roboți, cum ar fi: creativitatea, agilitatea culturală, empatia, dar și capacitatea de a extrage informații dintr-un anumit context și a le folosi în cu totul altul.

 

Cu alte cuvinte, profesorul Aoun recomandă să se pună accent pe învățarea prin experiențe, informează BBC.