Evenimentul Zilei > Actualitate > Tot ce ŞTIAM despre OMENIRE se va SCHIMBA. Descoperire SENZAŢIONALĂ a ARHEOLOGILOR
Tot ce ŞTIAM despre OMENIRE se va SCHIMBA. Descoperire SENZAŢIONALĂ a ARHEOLOGILOR

Tot ce ŞTIAM despre OMENIRE se va SCHIMBA. Descoperire SENZAŢIONALĂ a ARHEOLOGILOR

Un grup de arheologi a făcut o descoperire uluitoare în Kuweit. Un templu cu o vechime de peste 7 500 de ani poate schimba tot ceea ce ştiam despre civilizaţia umană.

Oamenii de ştiinţă au prezentat o descoperire incerdibilă la situl arheologic de la Bahra 1, în Golful Kuweit. O civilizaţie sofisticată pare să fi existat pe aceste meleaguri, cu mai bine de 7 500 de ani Înainte de Hristos.

Templu, care a fost dezgropat din nisip, prezintă semnele unei civilizaţii extrem de avansate. Civilizaţia Ubaid, cum este cunoscută în lumea arheologilor, a fost prima comunitate agricolă care a apărut în regiune, cu mult înainte de sumerienii din Mesopotamia.

Cultura Ubaid dispunea de adevărate orăşele cu sisteme sofisticate de irigaţii, după cum se observă în templul dezgropat la Bahra 1.

Profesorul Piotr Bielinski, de la Universitatea din Varşovia a declarat: Sunt indicii că acest templu îndeplinea o funcţie religiosă, combinată cu elemente ale Culturii Ubaid.

Descoperirile ulterioare de la Bhra 1, pot dovedi faptul că sunt cele mai vechi construcţii realizate de om, nu doar din Golful Persic, ci chiar din lume.

Arheologii au descoperit până acum o piaţă centrală, ceea ce dovedeşte un plan urbanistic, un lucru surprinzător pentru acele vremuri, scrie The Sun.