Omenia trebuie să existe în noi

Omenia trebuie să existe în noi

Sărbătorile reprezintă unul dintre prilejurile în care familia și prietenii se adună pentru a fi împreună. Cu toate acestea, există și persoane care nu mai au pe nimeni, iar singurul lor sprijin suntem noi, oamenii care le putem întinde o mână de ajutor

Singuri și uitați de soartă, unii bătrâni trăiesc în tăcere și nimeni nu le mai trece pragul casei. Bucuria sărbătorilor a rămas doar o simplă amintire, mai degrabă una simbolică, iar masa acestora în astfel de zile nu înseamnă mai mult de un colț de pâine.

Pachete cu alimente pentru pensionari

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Omenia București (C.A.R.P.), prin Centrul de Zi, a demarat o campanie prin care dorește să le aducă un dram de bucurie persoanelor vârstnice, oferindu-le produse pe care acestea să le aibă pe masa de Paște. Astfel, cine poate și dorește să ajute 15 bătrâni nedeplasabili, cu iepurași de ciocolată, cozonaci, ulei, zahăr și sucuri sunt așteptați până vineri, 30.03.2018, la sediul Centrului de Zi „Omenia” din strada Oltului nr.4, sectorul 5.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îngerul bătrânilor

Omul care se luptă de zeci de ani pentru a ajuta persoanele vârstnice este Gheorghe Chioaru, președintele CARP Omenia, un înger protector al bătrânilor.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „OMENIA” Bucureşti oferă de mai bine de șase decenii servicii sociale persoanelor vârstnice, ceea ce a dus, în decursul timpului, la înființarea a 44 de servicii și activități sociale.

Tunsul pensionarilor, 4 lei

Trei zile pe săptămână, bătrânii, membri ai asociației cu pensii mai mici de 700 de lei, primesc două pâini pe zi. „Noi suntem recunoscuți pentru faptul că ajutăm pensionarii. Acești oameni vin la noi din cauza sărăciei și îi vom ajuta de fiecare dată. Prin noi Omenia există”, a declarat Gheorghe Chioaru (foto), președintele CARP Omenia.

Pe lângă multe alte avantaje, fiecare membru beneficiază de medic de familie și de specialitate, de reparații încălțăminte la prețul de 8 lei, de ochelari de vedere la schimb cu 5 lei și de tuns la 4 lei.