Oltchim, tot mai aproape de eliminarea din Ligă

Oltchim, tot mai aproape de eliminarea din Ligă

Pentru a mai prinde un loc în semifinalele competiţiei, campioana României are nevoie de două succese în deplasările cu Buducnost şi Krim.

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a făcut de râs aseară, pe teren propriu, în faţa echipei spaniole Itxako, în faţa căreia a cedat cu scorul de 22-25, în al patrulea meci din Grupa 1 principală a Ligii Campionilor.

Cele două înfrângeri din partidele cu Itxako le-au redus simţitor oltencelor şansele la calificarea în semifinalele com petiţiei. Pentru Oltchim urmează două deplasări de foc, la Buducnost (13 martie) şi cu Krim Ljubljana (19 martie), echipe care luptă pentru acelaşi obiectiv.

Doar un gol în 13 minute!

Ne puteți urmări și pe Google News

Ramona Maier a deschis scorul încă din primul minut, dar fanii Oltchimului au trăit apoi un coşmar, deoarece timp de 13 minute favoritele lor n-au mai reuşit să înscrie nici măcar o dată. Fără vedeta Cristina Neagu, accidentată, jocul formaţiei antrenate de daneza Anja Andersen nu s-a legat deloc.

În prima repriză, cele două echipe au mers cap la cap, nici una nereuşind să se desprindă la mai mult de trei goluri. "Alchimistele" au avut prima dată avantaj abia în minutul 26, când Ada Nechita a dus scorul la 10-9.

Şi în partea secundă s-a jucat de la egal la egal. Din minutul 55 a început coşmarul Oltchimului. Timp de trei minute, elevele Anjei Andersen n-au mai găsit drumul către gol, în timp ce ibericele au avut eficacitate maximă, asigurându-şi un avans de patru goluri şi un final fericit.

Printre spectatorii care s-au înghesuit ieri din nou la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea şi-a făcut loc şi Radu Voina, selecţionerul naţionalei României şi, totodată, tehnicianul care a dus-o pe Oltchim în finala Ligii Campionilor în sezonul trecut.

  • În afara Cristinei Neagu, din echipa Oltchimului a lipsit aseară din nou şi pivotul Ionela Stanca.
  • Două dintre cele mai bune jucătoare de la Itxako au fost românca Oana Şoit şi portugheza Alexandrina Barbosa, care a jucat în perioada 2008-2010 la Rulmentul Braşov.
  • "Nu vom ceda, mai sunt două meciuri. Vom munci în continuare. Mulţumim celor ce au fost alături de noi. Nu ştiu ce s-a întâmplat azi, vom lupta până la capăt", a declarat după meci, vizibil afectată de scor, Valentina Ardean Elisei. Extrema stângă a fost cea mai bună jucătoare de la gazde, marcând şase goluri.

"Nu-mi vine să cred că am pierdut acest meci. Nu mă gândeam că putem pierde acasă cu Itxako.", ADA NECHITA, extremă dreapta la Oltchim

GRUPA 1 PRINCIPALĂ Rezultatele din etapa a 4-a

  • Oltchim - Itxako 22-25
  • Krim - Buducnost 36-40

Clasament

  1. Itxako 4 3 0 1 108-103 6
  2. Buducnost 4 2 0 2 118-117 4
  3. Oltchim 4 2 0 2 99-98 4
  4. Krim 4 1 0 3 122-129 2

Ultimele etape:

  • Itxako - Krim Ljubljana (12 martie)
  • Buducnost Podgorica - Oltchim Rm. Vâlcea (13 martie)
  • Krim Ljubljana - Oltchim Rm. Vâlcea (19 martie)
  • Buducnost Podgorica - Itxako (20 martie).