Evenimentul Zilei > Economie > Oi, nu cormorani! După vizita Vioricăi Dăncilă în UAE, Daea se laudă cu exporturi în Golf
Oi, nu cormorani! După vizita Vioricăi Dăncilă în UAE, Daea se laudă cu exporturi în Golf

Oi, nu cormorani! După vizita Vioricăi Dăncilă în UAE, Daea se laudă cu exporturi în Golf

Mândre și cornute. Ministerul Agriculturii se laudă cu reușite în penetrarea pieței statelor din Golful Persic, după vizita premierului Dăncilă în zonă. Este vorba despre 200.000 de oi, nu despre cormorani.

În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica Dăncilă și de o parte din membrii Cabinetului, în țările din Golf, precum și a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor și a acțiunilor de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri din România și țările din Golful Persic, în vederea deschiderii piețelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete, suține ministerul condus de Petre Daea.

Astfel, deschiderea piețelor externe devine o certitudine întrucât compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează și piața Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmează a fi livrate în cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an, arată Ministerul Agriculturii.

În momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim, suâine sursa citată.