Chiar dacă acest lucru nu poate fi dovedit din cauza legilor din România, care nu permite SRI divulgarea numelor celor care lucrează sub acoperire, Gîrbovan susține că acestă lipsă de trasparență afectează direct magisrații care se simt hăituiți și nu au intimitate. 

"Nu vă pot spune dacă există ofițeri sub acoperire în justiție pentru că SRI nu le dă niciodată aceste nume. Judecătorii trebuie să declarare în fiecare an că nu fac parte din servicii. Dar aceste declarații nu sunt neapărat dovezi. 

Trebuie neapărat să aflăm sigur dacă acești oameni există pentru că magistrații au nevoie și ei de intimitate. Nu trebuie să trăiască cu frică.  De când mi-am început cariera în magistratură singurele cazuri de șantaj de care am auzit au fost cele care au fost meditatizare", a spus Gîrbovan la TVR1. 

Discuția despre ofițerii sub acoperire din justiție a apărut în contextul revenirii în atenția publică a arhivelor SIPA. Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit într-un articol publicat pe Evz.ro, că arhiva ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Informaţiile au fost negate atât de Monica Macovei, cât şi de Cristi Danileţ.