Evenimentul ZileiPoliticaOficiali germani avertizează: Alegerile europarlamentare din 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei

Oficiali germani avertizează: Alegerile europarlamentare din 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei

Oficiali germani avertizează: Alegerile europarlamentare din 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei
Soder și Weber militează pentru protejarea unității europene de populiști și „neo-naziști” care amenință ceea ce au clădit părinții fondatori ai Uniunii Europene. Premierul Bavariei a făcut referință la rezultatele alegerilor din Țările de Jos, unde Geert Wilders, președintele Partidul pentru Libertate, un partid naționalist islamofob de extrema dreaptă, ar putea deveni premier după 13 ani de guvernare liberală a fostului premier Mark Rutte. 

Markus Söder, premierul Bavariei și liderul Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria, și Manfred Weber, președintele Partidului Popular European, au descris alegerile europarlamentare de anul viitor ca fiind decisive pentru viitorul continentului european.
„Alegerile europarlamentare sunt, pe de o parte, decisive pentru întreg continentul, dar și o încercare pentru Germania”, a spus Soder înainte să se întâlnească cu delegații CSU la Nurnberg.

Soder și Weber militează pentru protejarea unității europene de populiști și „neo-naziști” care amenință ceea ce au clădit părinții fondatori ai Uniunii Europene. Printre părinții fondatori ai acestei construcții au fost doi politicieni germani, cancelarul Konrad Adenauer și diplomatul Walter Hallstein, care a servit ca președinte al Comisiei Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Să ferim Europa de populiști”

Soder spune că cea mai mare provocare o vor reprezenta populiștii. El a subliniat „Am văzut în Țările de Jos cât de periculos este să dărâmi paravanul. Sunt ferm convins că oricine dărâmă un paravan de foc (firewall – dispozitie care să cripteze traficul între domeniile de securitate) se va arde până la urmă”.

Premierul Bavariei a făcut referință la rezultatele alegerilor din Țările de Jos, unde Geert Wilders, președintele Partidul pentru Libertate, un partid naționalist islamofob de extrema dreaptă, ar putea deveni premier după 13 ani de guvernare liberală a fostului premier Mark Rutte.

În Germania, Alternativa pentru Germania este partidul naționalist eurosceptic ce reprezintă principalul pericol pentru conservatorii din partidul Uniunea Creștin-Democrată, cât și pentru social-democrații, liberalii și ecologiștii din actuala guvernare condusă de cancelarul Olaf Scholz.

„Europa este și pentru oamenii de rând, nu doar pentru elite”

Markus Soder a mai spus că Europa este „și pentru oamenii de rând, nu doar pentru elitele europene”. Majoritatea votanților și simpatizanților ai partidelor populiste sunt din pătura săracă a populației, în special muncitori în construcții și fabrici, fermieri și angajați din forțe de ordine. Între timp, Manfred Weber, a spus că alegerile de anul viitor sunt decisive pentru menținerea Europei unite în fața ascensiunii naționalismului. El spune că CSU va apăra ceea ce au clădit părinții fondatori ai Uniunii Europene.

„Dacă partidul naționalist Alternativa pentru Germania spune că unitatea Europei trebuie să moară, atunci voi spune că Europa trebuie să fie apărată, întărită și condusă spre un viitor de pace și prosperitate”.  Weber va conduce CSU la alegerile europarlamentare din 2024, potrivit cotidianului german FAZ.

„Aș dori ca noi, în calitate de Uniune Creștin Democrată, să o spunem cu voce tare: Ne vom recupera de la voi, naționaliștilor, Europa noastră, care cu siguranță nu este perfectă, dar este Europa noastră, care este cea mai frumoasă pe care am avut-o vreodată în istoria acestui continent. Nu-i vom lăsa niciodată pe neo-naziști să o distrugă”, a spus Weber, care s-a descris a fi un politician de centru. susținând politici de imigrare și securitate durabilă.


Accesează: