Evenimentul Zilei > International > Ofertă de sezon. În Marea Britanie se fac sute de mii de angajări, iar salariile au crescut. Unde te poți angaja și cu câți bani
Ofertă de sezon. În Marea Britanie se fac sute de mii de angajări, iar salariile au crescut. Unde te poți angaja și cu câți bani

Ofertă de sezon. În Marea Britanie se fac sute de mii de angajări, iar salariile au crescut. Unde te poți angaja și cu câți bani

De cel puțin 100.000 de angajați sezonieri au nevoie supermarketurile și magazinele din Marea Britanie, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Marea Britanie se confruntă cu o criză a forței de muncă, după Brexit, iar în Albion se caută muncitori sezonieri pentru perioada Crăciunului. Magazinele și supermarketurile au nevoie de aproximativ 100.000 de angajați, care să acopere activitatea din perioada sărbătorilor de iarnă. Ruptura de Uniunea Europeană și despărțirea de Uniunea Europeană au creat haos pe piața muncii din Marea Britanie.

Este o mare criză pe piața locurilor de muncă în Marea Britanie

Cei de la Tesco și-au lansat deja planul de recrutare a forței de muncă. Reprezentanții companiei au anunțat că sunt disponibile 30.000 de posturi cu jumătate de normă. Mii de locuri de muncă sunt, de asemenea, în această perioadă, și la Sainsbury’s, Royal Mail, John Lewis, Morrisons, Amazon și Aldi.

Există deja două milioane de anunțuri de locuri de muncă disponibile în Marea Britanie. Mare problemă este și în privința șoferilor de camioane. A fost haos în Insulă, la nivel de aprovizionare. Supermarketurile au rămas goale, iar benzina a dispărut.

Oficialii companiilor Nestle și producătorii de pe Quality Street, au tras un semnal de alarmă și au spus că problemele de personal și transport ar putea provoca o criză de provizii în acest Crăciun, conform capital.ro.

Facilitățile de prelucrare a alimentelor și fermele s-au confruntat, de asemenea, cu lipsă de forță de muncă, iar comercianții cu amănuntul și furnizorii acestora se declară îngrijorați de găsirea unui număr suficient de lucrători în depozit pentru a se asigura că livrările ajung la timp în timpul sezonului de Crăciun aglomerat, mai spune sursa citată.

Companiile care angajează masiv

Sainsbury’s are nevoie de 22.000 de lucrători sezonieri, cei de la Amazon sunt în căutarea a 20.000, iar Royal Mail vrea să angajeze 2.000 de muncitori. De asemenea, John Lewis Partnerships angajează 7.000, Morrisons caută 3.000 și Aldi 1.500. În aceste condiții, au crescut și cheltuielile angajatorilor.

La cules de legume, muncitorilor li se oferă echivalentul a 62.000 de lire sterline pe an. Salariile crescut și în industria cărnii sau în sectorul serviciilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: