Tânărul mort la internatul din Odorheiu Secuiesc ar fi împlinit 18 ani în prima zi de Crăciun

Tânărul mort la internatul din Odorheiu Secuiesc ar fi împlinit 18 ani în prima zi de Crăciun Internat Odorheiu Secuiesc. Sursa Foto: Arhiva EVZ

David, tânărul mort după ce o parte din internatul din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit, ar fi împlinit 18 ani în prima zi de Crăciun. Alături de el, au fost prinse sub dărâmături și alte trei fete, iar una dintre ele se află în stare gravă la spital.

În internatul liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc erau cazați 97 de elevi. Majoritatea copiilor nu se aflau în clădire în momentul în care o porțiune din clădire s-a prăbușit.

Doar patru elevi erau prezenți în internat în timpul tragic al evenimentului.

Elevul mort în Odorheiu Secuiesc, găsit cu ajutorul unui câine salvator

Elevul decedat în urma prăbușirii parțiale a clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, a fost descoperit cu sprijinul unui câine de căutare folosit de salvamontiști.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tânărul a fost conștient în timpul operațiunii de salvare și a comunicat cu pompierii, însă și-a pierdut cunoștința după ce a fost scos de sub dărâmături.

În ciuda eforturilor de salvare, băiatul nu a mai putut fi salvat.

Băiatul de 17 ani era handbalist

David era handbalist al clubului local și urma să împlinească 18 ani pe 25 decembrie.

Tânărul a crescut doar cu mama sa. Autoritățile din Odorheiu Secuiesc au inițiat o anchetă în legătură cu acest tragic incident.

„Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”, a transmis IPJ Harghita.

perete prabusit

Odorheiu Secuiesc, internat prăbușit. Sursa foto: ISU Harghita

Adolescentul de 17 ani se afla la parterul clădirii, într-unul dintre dormitoare, iar intervenția salvatorilor a fost dificilă. Fetele se aflau la etajul 1 al internatului, ceea ce a contribuit la reducerea impactului și la posibilitatea salvării acestora înaintea băiatului.

Mărturia patronului firmei ce a făcut săpături la internatul din Odorheiu Secuiesc

Patronul firmei care a efectuat săpături cu escavatorul în jurul internatului din Odorheiu Secuiesc a declarat că nu ştia că aceste lucrări pun în pericol clădirea internatului şi că muncitorii săi se grăbeau să termine lucrările la timp.

„Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat”, este declaraţialui Laszlo Sandor, patronul firmei care efectua săpături în faţa internatului.