eofil Gurău, un tânăr de 25 ani din comuna Ineu, îşi va aştepta pedeapsa pe patul de spital. Deşi iniţial a fost lăsat în libertate, doar cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, la primul termen al procesului judecătorul a hotărât că individul reprezintă un pericol şi trebuie internat pentru tratament medical.

Ce bună eşti!”

Teofil Gurău, reţinut pe 28 iunie sub acuzaţia de agresiune sexuală, după ce fusese reclamat de trei orădence, în vârstă de 17, 18 şi respectiv 19 ani, pe care le-a urmărit şi le-a molestat, pipăindu-le în zonele intime. Maniacul a fost găsit cu ajutorul victimelor, care l-au identificat pe înregistrările camerelor de supraveghere ale oraşului, şi reţinut pentru 24 de ore pe 28 iunie, informează colegii de la ziarul Bihoreanul. O zi mai târziu, procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cerând ca individul să fie arestat, dar instanţa a respins solicitarea, dispunând plasarea lui sub control judiciar pe 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Forţat la tratament

Surpriza a venit pe 3 august, la primul termen al procesului desfăşurat în Camera Preliminară a Judecătoriei, când reprezentantul Parchetului a solicitat revocarea măsurii controlului judiciar şi internarea tânărului într-un spital de psihiatrie, solicitare justificată cu un raport de expertiză medico-legală psihiatrică care arată că lăsarea lui în libertate reprezintă un pericol. Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus ca bărbatul să rămână într-o unitate sanitară de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări a stării de sănătate, care să înlăture starea de pericol”.