Dintotdeauna îl obseda o nelinişte: că soţia vrea să-l părăsească pentru a-l trăda cu un alt bărbat. O temere care a rezistat anilor, el 93, ea 90, dar a rezistat şi demenţei senile care l-a copleşit. O obsesie care, însă, duminică s-a transformat în crimă.
Potrivit celor relatate de Il Giorno, bărbatul din Sesto San Giovanni, de mult timp într-un scaun cu rotile, ar fi lovit pe bătrâna lui soţie şi într-un moment de luciditate a recunoscut că el a fost criminalul.
Potrivit primelor reconstituiri, bărbatul ar fi folosit picioarele căruciorului pe care stătea în timp ce ea îl ajuta să se aşeze pe pat. Cel ce a descoperit corpul fără viaţă al femeii, pe podea, ar fi fost fiul celor doi, duminică la ora 18,30, când a venit să-i viziteze, la locuinţa lor din Milano.
Soţul se afla lângă cadavrul soţiei, aşezat linistit în căruciorul cu rotile. Cu toată vârsta avansată, duminică noaptea bătrânul  a fost dus la infermeria închisorii din Monza, în aşteptarea unei locaţii mai adecvate condiţiei psihologice şi fizice în care se află.