Managerul Spitalului Colțea, acuzații grave pentru Oana Zăvoranu

Managerul Spitalului Colțea, acuzații grave pentru Oana Zăvoranu Oana Zăvoranu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Oana Zăvoranu și avocatul ei, Ionuț Silviu Călin, sunt învinuiți de șantaj de managerul Spitalului Colțea, medicul Ioan Bogdan Furtună. Ce-i doi l-ar fi acuzat pe medic că a condus defectuos clinica privată One Life, iar banii ceruți sunt o compensație.

Oana Zăvoranu i-ar fi cerut managerului Spitalului Colțea suma de 800.000 de euro inițial, iar în urma mai multor zile de negocieri s-a ajuns la 200.000 de euro.

Medicul acuză că ar fi fost șantajat de actriță prin intermediul avocatului său, iar dacă nu se supune, iese în presă să facă publice presupuse fapte de delapidare și evaziune fiscală.

Oana Zăvoranu i-ar fi cerut 800.000 de euro lui Ioan Bogdan Furtună

Managerul Spitalului Colțea din București, dr. Ioan Bogdan Furtună, a fost chemat să depună mărturie în calitate de parte vătămată în procesul îndreptat împotriva Oanei Zăvoranu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cursul anului 2021, cei doi suspecți ar fi încercat să oblige medicul să restituie suma pe care aceștia o plătiseră în avans, sub forma unui presupus împrumut fictiv. Motivul invocat ar fi fost presupusul management defectuos al clinicii de înfrumusețare a actriței.

Conform acuzațiilor, șantajul ar fi fost exercitat prin intermediul unor presiuni psihologice, incluzând mesaje pe platforma Facebook și amenințări formulate în cadrul interviurilor televizate.

În ședința de luni, 26 februarie, medicul a povestit magistraților cum au stat lucrurile în cazul de șantaj.

Pe data de 08.04.2021 împreună cu Andrei Țârdrea am mers la Ionuț Silviu Călin, iar acesta din urmă mi-a spus că din înscrisurile pe care le-a studiat a reieșit că aș fi vinovat de evaziune fiscală și delapidare (n.r. – la firma One Life a Oanei Zăvoranu).

Nu a fost de acord să îmi prezinte înscrisurile, motivând deja are un contract semnat cu Oana Zăvoranu, care este confidențial. A fost o discuție, a spus că faptele sunt în legătură cu societatea One Life. Ionuț Silviu Călin a mai spus că ar trebui să încep o negociere cu doamna Zăvoranu, pentru că altfel aceasta mă va „da în presă” și va „face tam-tam””, a declarat Ioan Bogdan Furtună.

Oana Zavoranu

Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicul a înregistrat discuțiile avute cu avocatul Silviu Călin

Managerul Spitalului Colțea a povestit apoi că Horia Bădescu a venit la el la birou și i-a spus că Oana Zăvoranu îi solicita 800.000 de euro pentru proasta gestiune a societății One Life. De față era și Andrei Țârdea.

La o altă întrevedere, la îndrumările avocatei sale Viorica Mateș, medicul a înregistrat discuțiile avute cu avocatul Silviu Călin.

Judecătoare: Dar la prima întâlnire ce ați înțeles?

Furtună: Că Ionuț Silviu Călin are niște dosare. Doamna Zăvoranu începuse deja ușor-ușor să dea detalii pe FB.

Judecătoare: Dar când v-a spus Călin Ionuț Silviu că vă va da în presa, se referea la Oana Zăvoranu?

Furtună: Da, a spus că el o reprezintă pe Oana Zăvoranu.

Judecătoare: Ați vorbit vreodată direct cu Oana Zăvoranu?

Furtună: Nu, nu am vorbit în mod direct. Ce a urmat a fost telefonul fără fir. Mă suna Ionuț Silviu Călin care îmi transmitea ce a spus doamna Zăvoranu. Precizez că Ionuț Silviu Călin reprezenta și interesele societății mele.

La cea de-a doua întâlnire au participat aceleași persoane, iar în plus față de prima întâlnire Ionuț Silviu Călin Ionuț mi-a spus care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru evaziune fiscală și delapidare, adică de la 3 la 7 ani, precum și că îmi pot pierde calitatea de medic.

Eu i-am spus că, din câte cunosc, calitatea de medic nu se pierde în urma unui astfel de proces, însă el mi-a transmis că este posibil. Nu am fost dezacord niciodată să dau sume de bani”.

Oana Zăvoranu

Medicul Ioan Bogdan Furtună. Sursa foto: Facebook

Oana Zăvoranu s-ar fi îndurat la suma de 200.000 de euro

Managerul Spitalului Colțea le-a mai spus judecătorilor că s-a discutat despre suma de 8000.000 de euro drept despăgubiri, dar s-a ajuns în cele din urmă la o negociere pentru că voia să vadă cât de departe putea merge Oana Zăvoranu.

Două-trei zile a fost o continuă negociere. Ionuț Silviu Călin a spus ca Oana e o fata bună și îmi face o reducere. Am ajuns la 300.000 euro, apoi la 200.000 euro plătită în rate. A spus că dacă dau banii este o garanție că Oana Zăvoranu nu va ieși în presă și nu va face tămbălău.

Când am fost oarecum de acord cu 200.000 euro, domnul Călin l-a trimis pe fratele său cu un contract la sediul firmei mele în care se menționa că pe perioada achitării ratelor respective, adică 2 ani, Oana Zăvoranu nu va ieși în presă. Temerea mea era că la după ce se termină perioada din contract o luam de la capăt”, a declarat Ioan Bogdan Furtună.

Potrivit informațiilor furnizate de acesta, prima întâlnire trebuia să aibă loc la un notar în zona Pieței Domenii.

Când l-a întrebat pe Silviu Călin dacă notarul nu va solicita anumite documente, acesta l-a asigurat că nu este cazul să se preocupe, deoarece notarul este un prieten al său.

„În a treia zi a început Oana Zăvoranu cu postări pe Facebook care mergeau din ce în ce mai aproape de dezvăluirea numelui meu.

În postare a folosit inițialele numelui meu. Atunci l-am sunat iar pe Ionuț Silviu Călin și i-am relatat despre postări, iar el mi-a spus că va lua legătura cu Oana Zăvoranu și va reveni cu un telefon”, a mai spus medicul, potrivit ziare.com.