Editura Evenimentul si Capital

OAMENII de ȘTIINȚĂ, ÎMPOTRIVA CORECTITUDINII POLITICE. J. PETERSON: „Să spui că ADEVĂRATUL COMUNISM nu a fost încă încercat e un păcat împotriva Sfântului Duh (…) A fost încercat și a produs O SUTĂ DE MILIOANE DE MORȚI”

Autor: | | 3 Comentarii | 2392 Vizualizari

Afirmația geneticianului David Reich că diferențele biologice dintre rasele umane nu mai pot fi ascunse sub covor de dragul corectitudinii politice a rămas deocamdată nesancționată. Nu același lucru se poate spune însă și despre profesorul canadian Jordan Peterson de la Universitatea din Toronto.

Pentru curajul de a se opune hotărât corectitudinii politice și egalitarismului promovat de stânga neo-maexistă, acest om de știință în vârstă de 55 de ani a devenit inamicul public numărul 1 peste ocean.

Profesor de psihologie la Universitatea din Toronto și psihoterapeut cu zeci de ani de experiemță în spate, Jordan Peterson s-a bucurat până în 2016 de popularitate doar în rândul studenților și pacienților săi. În 2016, a avut însă ideea de a posta pe Youtube o serie de filmulețe în care combătea deschis corectitudinea politică.

Discursul extrem de bine articulat și sprijinit pe dovezi l-a transformat peste noapte pe Jordan Peterson într-un star pe youtube. Unii spun că ar fi cel mai influent intelectual din America de Nord, alții că volumele publicate de el le-ar fi schimbat viața. Peterson are nu mai puțin de 1.4 milioane de abonaâi pe Youtube și fani în întreaga lume.

Asta pentru că nu se sfește să spună lucrurilor pe nume, oricât de mare ae fi potențialul exploziv al problemei pe care o abordează.. Jordan Peterson atacă deschis marxismul cultural care domină în universitățile din America de Nord.

„Cred că ideea că albii se bucură de privilegii e condamnabilă (…) Ideea că poți lua la țintă un întreg grup etnic pentru o crimă colectivă, fără să ții cont de vinovăția sau inocența fiecărei persoane în parte, este ceva fără egal în ceea ce privește rasismul. Este cu adevărat respingător.”

Dar cele mai vehemente reacții i le stârnesc lui Jordan Petersin cei care consideră că până acum marxismul nu a fost aplicat cum trebuie.

„Dacă vreți un exemplu de păcat împotriva Sfântului Duh (care nu poate fi iertat n.r.) în secolul 21, cred că este declarația că adevăratul comunism nu a fost încercat, având în minte ideea că dacă tu ai fi cel care l-ar implementa ar merge. Pentru așa ceva n-ar trebui să fiți niciodată iertați(...) Adevăratul comunism a fost încercat și produs o sută de milioane de morți.”

Mai mult decât atât, Jordan Peterson spune că e de-a dreptul imbecil să lupți împotriva unei ierarhizări a societății în numele egalitarismului, așa cum face stânga , pentru că există ierarhie înainte de apariția omului și nu e vorba de ierarhii bazate pe putere, ci pe competență.

Pentru ca lucrurile să fie și mai clare, Peterson spune că nu poți instrui pe oricine să facă orice muncă și că existe persoane pe care coeficientul de inteligență redus le împiedică să facă vreo muncă utilă.

„Într-o societate complexă ca a noastră, una care devine din ce în ce mai complexă, nu există slujbe pentru 10 la sută din populație (cei cu IQ scăzut)”

Și asta nu e tot, Jordan Peterson s-a lansat în conferințele sale publice în atacuri fără precedent la adresastângii neo-masxiste care domină politic Occidentul.

„Ce-i motivează pe acești marxiști? Dragostea sau ura? E dragostea sau ura cea care proviacă o sută de milioane de victime?”

A MURIT! Vestea care a zguduit Capitala, in aceasta dimineata

Pagina 1 din 1

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI