Evenimentul Zilei > Social > Oamenii nu mai suportă sistemul criminal. Au ieşit în stradă pentru moartea lui Andrei. Medicii au fost suspendaţi
Oamenii nu mai suportă sistemul criminal. Au ieşit în stradă pentru moartea lui Andrei. Medicii au fost suspendaţi

Oamenii nu mai suportă sistemul criminal. Au ieşit în stradă pentru moartea lui Andrei. Medicii au fost suspendaţi

Medicii de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, care au fost de gardă când a murit un băiat de 8 ani, au fost suspendaţi. Sute de locuitori din oraş au ieşit acum în stradă!

Locuitorii din Curtea de Argeş au ieşit azi în stradă şi protestează în faţa Spitalului Municipal din oraş, fiind revoltaţi de cazul lui Andrei, băieţelul care a murit sâmbătă după ce a fost diagnosticat greşit. Medicii care au fost de gardă au fost suspendaţi, însă, rămâne de văzut cine va plăti pentru viaţa lui Andrei.

La internare, băieţelul a fost diagnosticat cu gastroenterocolita si nu i s-au facut analizele necesare. De fapt, copilul suferea de o infectie puternica la plamani si la inima, care i-a provocat moartea. O simpla radiografie ar fi salvat situatia, spun medicii legişti.

Bogdan avea 7 ani şi abia intrase la şcoală. În urmă cu două zile, băieţelul din localitatea argeşeană Corbeni a fost dus de urgenţă la spitalul din Curtea de Argeş. Vărsa, avea dureri de burtă şi temperatură mare. Copilul a fost consultat şi internat cu diagnosticul de enterocolită. Fară a i se face analize însă, spun rudele.

„Nu radiografie, nimic. Pur si simplu, printr-o palpare a abdomenului nu poţi să-ţi dai seama ce are”, a declarat mătuşa copilului.

Starea copilului s-a înrăutăţit, iar părinţii au cerut să fie transferat. Medicii au refuzat însă să-l mute, pe motiv că nu este un caz grav.

"Daca ne dadea trimitere la spital, scapa copilul. A murit cu zile", spune tatăl copilului.

Bogdan a murit în braţele mamei sale, pe patul de spital, în mai puţin de 24 de ore de la internare. Părinţii lui Bogdan spun că medicii l-au tratat pe copil cu indiferenţă şi nu i-au făcut analize pentru a stabili un diagnostic precis.