Evenimentul Zilei > Social > Oamenii de știință caută voluntari care să fie infectați cu noul coronavirus
Oamenii de știință caută voluntari care să fie infectați cu noul coronavirus

Oamenii de știință caută voluntari care să fie infectați cu noul coronavirus

Cei mai buni oameni de știință, inclusiv 15 laureați ai premiului Nobel, solicită ca voluntarii sănătoși să fie expuși la coronavirus pentru a putea obţine rezultate mai rapide.

Întrebarea ar fi dacă vaccinurile împotriva Covid-19 sunt cu adevărat eficiente. Pentru aceasta oamenii de știință au semnat o scrisoare deschisă către Dr. Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite.

Peste 100 de cercetători reputaţi solicită ca voluntari sănătoşi să fie expuşi la noul coronavirus pentru a vedea dacă vaccinurile împotriva Covid-19 funcţionează. Cercetătorii au cerut efectuarea de ”teste de încercare” pe oameni, care ar ”accelera mult” dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.

Semnatarii scrisorii provin dintr-o serie de discipline, inclusiv epidemiologie, medicină generală, biologi, profesori erc.  Aceştia susţin că ”pandemia Covid-19 trebuie combătută urgent pe multe fronturi. La ora actuală sunt  peste o sută de vaccinuri candidate  care sunt deja în curs de dezvoltare în întreaga lume şi există 23 de vaccinuri candidate în etapa de evaluare clinică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Numai aşa se vor obţine rezultate mai rapide

Studiile clinice implică expunerea voluntarilor sănătoși la un virus după ce le-a fost administrat un vaccin pentru a vedea dacă este eficient în prevenirea infecției. Aceste procese nu sunt lipsite de controverse,  dar organizația „1 Day Sooner” și alți experți eminenți insistă asupra faptului că beneficiile proceselor accelerate depășesc riscurile și cer guvernului Statelor Unite să le permită asta.  Scrisoarea a fost, de asemenea, semnată de peste 2.000 de voluntari care provin din organizația 1 Day Sooner.

„Dacă studiile clinice pot accelera în mod sigur și eficient procesul de dezvoltare a vaccinului, atunci există o prezumție formidabilă în favoarea utilizării lor, care ar necesita o justificare etică foarte convingătoare de depășit”, spune scrisoarea publicată de 1 Day Sooner. , o organizație care pledează pentru „încercări de provocare”.

Scrisoarea subliniază faptul că parlamentarii americani susțin deja această inițiativă. În aprilie, 35 de membri ai Camerei Reprezentanților au cerut autorităților de reglementare din SUA să ia în considerare autorizarea infecției voluntarilor cu coronavirus pentru a accelera studiile cu vaccinul.

Peste o sută de vaccinuri candidate sunt deja dezvoltate la nivel mondial, iar 23 dintre acestea se află în faza de evaluare clinică, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, scrie cnbc.

Se pare că există, totuşi, o oarecare prudenţă cu privire la ”testele de încercare” pe oameni, care ar ”accelera mult” dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.

Aici este scrisoarea celor mai reputaţi cercetători adresată doctorului  Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite.