Oamenii de știință o spun clar! Statisticile Covid au fost umflate. Eroarea este mare

Oamenii de știință o spun clar! Statisticile Covid au fost umflate. Eroarea este mare

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au lansat o teorie care ridică semne de întrebare în întreaga lume.

Potrivit acestora, statisticile cu privire la decesele din Marea Britanie provocate de virusul chinezesc sunt eronate.

În urma unor analize, cercetătorii de la Oxford au ajuns la concluzia că, în lunile iulie și august, o treime dintre decese s-au produs din alte cauze, ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, notează The Telegraph.

Analiza cercetătorilor de la Universitatea Oxford arată că aproape 30% din persoanele incluse în statistica deceselor provocate de noul coronavirus de Oficiul Naţional de Statistică în lunile de vară au murit, de fapt, din alte motive: afecțiunile grave de care sufereau dinainte de a lua COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit studiului, în statisticile oferite de autorități de la începutul pandemiei în Marea Britanie, 3.877 nu s-au produs din cauza coronavirusului. În iulie și august, aceștia au identificat că, din 1.617 de decese înregistrate ca având drept cauză COVID-19, 465 Au fost provocate de alte probleme de sănătate. Prin urmare, aproximativ 30% din decesele raportate ca fiind cauzate de COVID-19 ar trebui șterse din statistici.

Încă de la începutul pandemiei, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, că dacă coronavirusul figurează pe certificatul de deces ca o „afecțiune semnificativă”, decesul nu ar trebui inclus în statistici. OMS a specificat faptul că astfel de decese „nu se datorează Covid-19 și nu ar trebui clasificate ca atare”.

Doctorul Jason Oke de la Universitatea Oxford, unul dintre oamenii de știință care a participat la realizarea acestui studiu, susține că mulți oameni care au decedat erau infectați cu virusul, dar decesul nu s-a produs din cauza acestuia.

Fenomenul raportării eronate este în creștere

„Adevărata rată a mortalității este un lucru important, deoarece ne ajută să ne facem o idee clară a impactului bolii. În mod clar Covid-19 a avut un impact masiv în martie și aprilie, dar trebuie să știm dacă boala are acum același efect ca înainte. Pare să fie în scădere. Rata mortalităţii va ghida deciziile în gestionarea riscului, deci este important să corectăm acest număr”.

Ca urmare a studiului cercetărilor de la Oxford, Matt Hancock, secretar de stat în ministerul Sănătății din Marea Britanie, a cerut o revizuire urgentă a datelor. Prin urmare, în august, din numărul deceselor înregistrate în Marea Britanie s-au scăzut 5.377, ajungând-se la 41.329.