Evenimentul ZileiActualitateDeclaraţii şocante ale oamenilor de ştiinţă la Paris: Extratereștrii ne observă aşa cum observăm noi maimuțele într-o grădină zoologică

Declaraţii şocante ale oamenilor de ştiinţă la Paris: Extratereștrii ne observă aşa cum observăm noi maimuțele într-o grădină zoologică

Declaraţii şocante ale oamenilor de ştiinţă la Paris: Extratereștrii ne observă aşa cum observăm noi maimuțele într-o grădină zoologică
De-a lungul anilor, mulți oameni de ştiinţă s-au întrebat: și dacă există viață în altă parte a Universului, unde sunt toți aceşti străini? Poate că răspunsul real este: chiar acolo la marginea Pământului. La o întâlnire cu tema despre comunicare şi mesaje extraterestre (METI) de la Paris, în această săptămână, oamenii de știință au discutat serios despre ideea că Pământul ar putea fi un fel de Zoo pentru ei și că suntem protagoniștii extratereştrilor.

Douglas Vakoch, președintele METI, a declarat: "Poate extratereștrii observă oameni pe Pământ, așa cum privim noi maimuţele într-o grădină zoologică". Vakoch crede că simpla căutare a vieții extraterestre ar putea fi cheia.  El a spus: "Dacă mergem într-o grădină zoologică și o zebră se întoarce brusc spre noi, apoi ne privește în ochi și începe să lovească, ar stabili o relație radical diferită între noi și zebră. Ne-ar simți obligați să răspundem". "Putem face același lucru cu extratereștrii transmițând semnale radio puternice, cu informații bogate, către vecinii din apropiere". 

"Putem face același lucru cu extratereștrii transmițând semnale radio puternice, cu informații bogate". Pentru cei care se tem că mesajele vor aduce invadatori periculoși pe planeta noastră, Vakoch spune: "Orice civilizație capabilă să efectueze o invazie planetară este deja conștientă de prezența noastră". "Atmosfera Pământului a dat dovadă de existența vieții timp de două miliarde de ani, datorită oxigenului atmosferei noastre, astfel încât toți străinii paranoici au avut tot timpul din lume pentru a ne răni".

Unde sunt extratereștrii? 

Într-un univers care ar trebui să fie plin de viață, totuşi nu am primit niciodată o comunicare verificabilă de la o civilizație extraterestră. Două dintre cele mai plauzibile motive  sunt "Grand Filter" și ipoteza de "Carantina". 

– Prima teorie sugerează că multe civilizații sunt în curs de dezvoltare de arme biologice și bombe nucleare, ca parte a dezvoltării lor și este foarte dificil de a progresa dincolo de acest punct fără a le utiliza. 

 – Teoria carantinei sugerează că dovezile tangibile ale civilizațiilor extraterestre avansate ar distruge cultura noastră. E ceva asemănător primei directive din Star Trek. Ipoteza grădinii zoologice, concepută pentru prima oară în 1973 de către radio-astronomul John Ball de la MIT, este una dintre cele mai interesante explicații pentru omenire, notează dailystar.

 


Accesează: