Evenimentul Zilei > Actualitate > O vijelie care a durat 35 de minute a golit plaja de la Mamaia. Turiştii s-au retras rapid. Video
O vijelie care a durat 35 de minute a golit plaja de la Mamaia. Turiştii s-au retras rapid. Video

O vijelie care a durat 35 de minute a golit plaja de la Mamaia. Turiştii s-au retras rapid. Video

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat miercuri seara Cod Galben de vreme rea în judeţul Constanţa, iar predicţia lor a fost confirmată de vijelia care a golit plaja din Mamaia în doar câteva minute.

Imaginile au fost surprinse de o jurnalistă locală şi arată cum vântul puternic mătură plaja şi ridică nisipul în aer. De asemenea, au fost doborâte mai multe umbrele şi mai multe obiecte care n-au mai fost strânse la timpul potrivit.

În mai multe localități din județul Constanța a plouat torenţial şi a fost semnalată grindină de mici dimensiuni. În acest context, ISU Dobrogea a emis și o avertizare de vreme rea. Constănţenii şi turiştii prezenţi pe litoral au fost avertizaţi să se ferească din calea vântului care a atins viteze chiar şi de 80 de kilometri pe oră.

„COD GALBEN

Data emiterii: 21-07-2021. Valabil de la 21-07-2021 ora 21:25 până la 21-07-2021 ora 22:00.

În zona județului Constanta: Ostrov, Băneasa, Lipnița, Oltina, Dobromir, Ion Corvin.

Se vor semnala vijelie, intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, descărcări electrice, averse ce vor cumula 15…20 l/mp, grindină de mici dimensiuni”, se arată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), meteoromania.ro.