Evenimentul Zilei > Monden > O turmă de elefanți a provocat mari distrugeri într-o regiune din China. Animalele se apropie de o zonă cu milioane de locuitori. VIDEO
O turmă de elefanți a provocat mari distrugeri într-o regiune din China. Animalele se apropie de o zonă cu milioane de locuitori. VIDEO

O turmă de elefanți a provocat mari distrugeri într-o regiune din China. Animalele se apropie de o zonă cu milioane de locuitori. VIDEO

O turmă de elefanți din China a provocat mari distrugeri agricole, iar acum se apropie de o zonă locuită de mulți oameni, după ce a parcurs 500 de kilometri.

Haos total provocat de o turmă de elefanți din China, în partea de sud-vest a țării. Pachidermele au plecat dintr-o rezervație naturală în aprilie și au străbătut, până în acest moment peste 500 de kilometri. Elefanții au creat pagube, pentru că au mâncat câteva lanuri de porumb și au devastat mai multe hambare. Timp în care autoritățile din China au fost neputincioase, iar fermierii au fost nevoiți să constate pagubele create.

Elefanții au distrus lanuri întregi de porumb și au făcut praf mai multe hambare

„În ultima săptămână, animalele au drenat, de asemenea, un rezervor de apă, după cum anunță jurnaliștii britanici de la The Guardian.  Elefanții sălbatici asiatici sunt o specie aflată sub protecție în China. Nu se cunoaște motivul pentru care animalele -au îndepărtat de rezervația naturală națională Xishuangbanna din provincia Yunnan, în care trăiau. Drumul parcurs, cale de sute de kilometri a fost monitorizată de autorități.

Acum, elefanții trebuie opriți în cazul în care vor încerca să pătrundă în zone rezidențiale, pentru că ar putea să pună în pericol viața oamenilor care le-ar ieși în cale.

Turma se apropie de o zonă în care locuiesc milioane de oameni, avertizează autoritățile

Mariți, autoritățile din Yunnan au avertizat că turma se afla la 20 km de capitala provinciei Kunming, acolo unde locuiesc câteva milioane de oameni. De la jumătatea lunii aprilie, elefanții au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi, provocând pierderi estimate la 6,8 milioane de yuani (1,07 milioane de dolari), conform sursei citate. Până în ziua de azi nu au fost consemnate victime, localnicii au încercat să blocheze drumul cu camioane.

Populația de elefanți sălbatici din Yunnan este de aproximativ 300 de animale, în creștere față de ani ’80, atunci când erau 193 de exemplare. În ultimii ai au mai existat asemenea cazuri de elefanți rebeli care au rătăcit prin diverse localități și au creat distrugeri.